Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Støjdæmpning af kølekompressor

Spørgsmål: I vores forening lejer vi ud til en købmand ,der har en kølekompressor placeret i vores kælder.Den har stået der i mange år og er placeret direkte på gulv og med udsugning til væg.Den larmer og vibrerer voldsomt.

Kan vi som forening kræve at den blive lysisoleret og får dæmpet vibtationerne fra kompressoren?Desuden har vi problemer med larm fra leverandører til købmand, der kommer 4:30 morgen med varer og det forstyrrer også-kan vi gøre noget ved det og kan vi evt. ændre på lejekontraktens indhold da den er højest mangelfuld og uklar formuleret til ulempe for begge parter?

Svar: Problemer med støj i foreninger og herunder støj fra erhvervslejemål er vanskeligt at løse – og jeg finder det derfor tilsvarende vanskeligt at give dig et konkret og brugbart svar. Svaret afhænger for det første af, hvad der er fastsat i jeres lejekontrakt, eventuelle myndighedskrav og så af hvad der i øvrigt følger af de uskrevne naboretlige regler.

En problemstilling som den du nævner må derfor løses helt konkret, hvor jeg blive nødt til at henvise til en advokat, der kan vurdere jeres muligheder efter en gennemgang af lejekontrakt og efter en nærmere beskrivelse af støjens omfang og karakter og de involvere interesser.

Men optimalt er det naturligvis, hvis det kan løses ved en direkte dialog med lejer, hvor A/B evt. tilbyder at afholde en del af udgiften til støj-/vibrationsreduktion – hvis det kan fremme en mindelig løsning.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat