Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Solceller sender lejlighedspriser i vejret

Lejligheder i boligforeninger med solceller er mere værd. Så klar er beskeden fra ejendomsmæglerbranchen, der oplever, at købere i stigende grad har fokus på energirigtige foreninger med solcelleanlæg. Og med regeringens nye solcelleaftale, der omfatter boligforeninger, forventes en vækst i antallet af foreninger, der installerer solceller.

Det er ikke kun parcelhuse og villaer, der stiger i værdi med et solcelleanlæg. Nu viser det sig, at lejligheder i boligforeninger med solceller ligeledes kan koste mere end lejligheder i foreninger uden et solcelleanlæg. Så klar er meldingerne fra to af landets største ejendomsmæglerkæder, efter at regeringen i sidste uge præsenterede en solcelleaftale, der giver boligforeninger mulighed for at blive omfattet af den attraktive nettomålerordning, hvor man kan sælge sin strøm til staten.

Hos ejendomsmæglerkæden Home oplever man, at lejligheder i boligforeninger med solceller, er mere attraktive end i de foreninger, hvor der ikke er solceller.

Prisen stiger

Solceller er med til at trække en lejlighed op i pris og gøre boligen mere attraktiv. Som vi ser det på husmarkedet, så har solceller også en betydning for prisen på en lejlighed. I dag sætter købere pris på, at de kan spare penge, og i den sammenhæng er købernes opmærksomhed på energiforbruget steget. Her passer solcellerne godt ind i det billede, at man i dag har fokus på et godt energimærke og en energivenlig boligforening, hvilket er med til at sende et godt signal, siger relationschef hos Home Mads Ellegaard, der tilføjer, at en lejlighed i en forening med solceller nemmere kan holde sin pris.

Når en boligforening investerer i solceller, skal alle foreningens beboere være tilsluttet det samme elselskab. Samtidig kan foreningerne nu blive omfattet af den attraktive nettomålerordning, hvilket betyder, at boligforeninger får en forhøjet afregningspris på 1,45 kroner pr. kWh, hvis anlægget bliver installeret i 2013.

Flere solcelleanlæg til boligforeninger

Hos Andelsportal.dk, der blandt andet formidler solcelleopgaver for boligforeninger og som er i kontakt med andelsboligmarkedet, oplever man, at flere boligforeninger investerer i solcelleanlæg.

I 2012 har vi haft en vækst i antallet af boligforeninger, der har kastet sig over solceller, og det virker til, at denne tendens vil fortsætte ind i 2013, hvor vi kan komme til at se en ny bølge af solcelleinvesteringer, nu bare i boligforeningerne. Lysten til at investere i grøn energi er stigende, og især mange ældre boligforeninger kan med fordel opsætte solceller, hvilket vil betyde, at beboerne mindsker deres elregning med flere tusinde kroner om året, siger kommunikationschef Michael Müller.

Hos ejendomsmæglerkæden EDC oplever man ligesom hos Home, at lejligheder stiger i kurs, hvis der er solceller på taget.

Et godt salgsargument

Solceller har bestemt en værdi, uanset om man bor i en ejer- eller andelsboligforening. Værdien af solcellerne kan kapitaliseres over i prisen på lejligheden, og samtidig er solcellerne et godt salgsargument. Derudover oplever vi, at man på lejlighedsmarkedet i stigende grad er bevidst om en god energimærkning samt foreninger, der er miljøbevidste og som sparer på energien, siger kommunikationschef Jan Nordmann.

Skal din andelsboligforening have solceller, kan I gratis indsende opgaven på Andelsportal.dk, hvorefter I modtager tre uforpligtende tilbud på opgaven.