Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Salg af andelsboliger er et nyt marked

De seneste prisstigninger på andelsboliger har bevirket at andelslejligheder i dag er i direkte konkurrence med ejerlejligheder. Det betyder samtidig, at der er åbnet et helt nyt marked for ejendomsmæglerne, som nu i højere grad bliver bedt om at sælge andelslejligheder.

Det kræver imidlertid at den enkelte ejendomsmægler er “klædt på” til at prissætte andelen på basis af markedskræfterne. Det er historisk set ikke noget ejendomsmæglerbranchen har erfaring i, og derfor ligger der en stor udfordring for ejendomsmæglerbranchen i dette nye marked.

Må acceptere nedslag

Andelsportal.dk har talt med ejendomsmæglerkæden base1, som er en af de største inden for salg af ældre andelslejligheder, og deres erfaring viser, at køberne er villige til at købe en andelslejlighed frem for en tilsvarende ejerlejlighed, hvis nettoydelsen er ca. 15 % billigere. I mange tilfælde betyder vurderingen, at andelshaveren bliver nødt til at acceptere et nedslag i forhold til den maksimalt tilladte salgspris.

“Det er naturligvis  ærgerligt, men omvendt er det første gang andelshaverne kan få ‘markedsprisen’ for deres andelslejlighed, og i langt de fleste tilfælde er der tale om en pæn fortjeneste ved salget”, udtaler Martin Østengaard, base1 Østerbro.

Ophavsretten tilhører Andelsportal.dk. Informationerne må alene anvendes til egen, ikke-kommerciel brug.