Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Sådan sælger du din andelsbolig i krisetider

Hvordan kommer man nemmest af med sin andelsbolig, når krisen kradser, og køberne er tilbageholdende med at slå til? En vigtig ting er at finde frem til den helt rigtige udbudspris.

Hvis man som andelshaver står over for at skulle sælge sin andelsbolig, har tiderne bestemt være bedre i forhold til at opnå et hurtigt og effektivt salg. Gennem de seneste år er køberne blevet væk, og antallet af ledige andelsboliger toppede i 2011.

Men har man besluttet sig for, at ens andelsbolig skal sælges, er der flere parametre, der er vigtige, når boligen sættes til salg.

Først og fremmest skal man finde frem til den rigtige og mest realistiske udbudspris. Eftersom boligmarkedet pt. er købers marked, er der en forventning blandt køberne om at kunne presse prisen ned, og derfor nytter det ikke noget, at udbudsprisen bliver sat urealistisk høj.

Sælgerne skal ikke lade sig lokke af maksimalprisen. Man skal ikke starte for højt, fordi man som sælger bliver afsløret, når det viser sig, at man ikke kan sælge boligen. Dog kan man også sætte prisen lidt urealistisk og så gå med til et nedslag i prisen, siger direktør i Københavns Andelskasse René Poulsen.

Husk opdaterede salgspapirer

René Poulsen slår fast, at man som sælger bør sikre sig, at ens maksimalpris på boligen er rigtig, efter at Vestre Landsret har afgjort, at en andelskøber har betalt overpris.

En anden ting, som flere sælgere glemmer, er, at opdatere de salgspapirer, som ejendomsmæglerne skal give videre til de interesserede købere.

Vi oplever, at mange købere har fået udleveret mangelfuldt materiale fra mægleren, hvilket er skidt, da man som køber ikke kan gennemskue foreningens økonomi. Derfor er det som sælger klogt at anskaffe sig de nyeste dokumenter af referater og regnskaber, så køberen kan blive opdateret om foreningens økonomiske situation.

Det skal nævnes, at der fortsat bliver handlet andelsboliger, hovedsageligt boliger med en lav boligydelse, men det er sjældent, at andelsboliger pt. bliver solgt til maksimalprisen.