Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Sådan sælger du din andel

Mange andelshavere har svært ved at få solgt deres bolig, men nogle enkle tips kan være det, der skal til.

Det er ikke så let som ingenting, når man skal sælge sin andelsbolig. I hvert fald ikke lige for tiden. Derfor kan mange andelshavere have brug for nogle tips til, hvordan det kan blive lettere, og dem har Borsen.dk nu lavet fem af i samarbejde med Jan Hansen, der er direktør i Andelsboligforeningernes Fællesråd, og Nyboligs kommunikationschef Eva Nørgaard Petersen.

De fem råd er som følger:

1: Først skal man anmode om at trække sig ud af sin andelsboligforening, som man så samtidig kan spørge, om der er en venteliste. Er der ikke det, skal der enten sættes opslag op i opgange og andre nyttige steder, eller man bør tage kontakt til en ejendomsmægler.

2: Derefter skal man vurderer, om andelsprisen er for høj. Hvis den er, kommer der ingen købere, så det kan være en god idé at lave et nedslag i prisen.

3: Undersøg dit lokalområde og find ud af, hvad der er solgt af lignende boliger.

4: Sæt dig helt ind i, hvad andelsboligforeningen kan tilbyde en ny køber, og hvad foreningen omvendt forventer af en beboer. Flere købere går direkte efter andelsboliger, fordi de kan lide formen.

5: Vær beredt. Køberne er ekstra forsigtige i disse tider, så de vil sikkert spørge ind til mange ting. Derfor er det en stor fordel at være sikker i foreningens vedtægter, seneste årsregnskab og budget, ejendommens tilstand, referat fra seneste generalforsamling, eventuelle lån i ejendommen samt i, hvad man som køber hæfter for i andelsforeningen.