Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Renover foreningen nu

Står jeres andelsboligforening over for større renoveringsprojekter som f.eks. facaden eller fugtsikring af kælderen, så kan det være en god ide at fremskynde projektet og spare penge på både entreprisen og renteudgifterne.

Lige nu er renterne på de lange realkreditlån historisk lave, hvilket gør det ekstra fordelagtigt for landets andelsboligforeninger at optage lån. Dermed kan man nu med fordel fremrykke projekter, der først skulle udføres om nogle år. Det kan samtidig sikre foreningen en sund og stabil økonomi en lang årrække frem.

Billige håndværkere

Men de lave renter er ikke den eneste grund til at komme i gang med renoveringerne nu. Landets håndværkerfirmaer kan nemlig også være billige i disse krisetider. Der er stor sandsynlighed for at kunne indgå en god økonomisk aftale med en leverandør. Det mener Claus Skov, administrerende direktør hos isoleringsfirmaet Papiruld Danmark A/S.

“I dag er forbrugernes pris klart billigere end for 5-7 år siden, blandt andet fordi der ikke rigtigt har været nogle prisstigninger de senere år. Samtidig kan vi se, at de samlede tilbagebetalingstider er langt kortere end tidligere, da mange efterisoleringsopgaver i dag har en tilbagebetalingstid på få år, hvilket også skyldes de lave priser”,

siger han og fortsætter.

”Vi ser, at prisstigningerne stille og roligt er i gang, da efterspørgslen stiger, så det er nu, det er klogt at komme i gang med sin opgave.”

Optag billige realkreditlån

Udover de lave håndværkerpriser kan bankerne og realkreditinstitutterne lige nu tilbyde billige lånetyper. Sådan lyder det fra Nordea.

“Andelsboligforeninger kan i øjeblikket optage 20- og 30-årige realkreditlån til en meget lav rente, og netop derfor kan det være aktuelt, at få opgaverne lavet nu og derved sikre lavest mulige finansieringsomkostninger,” fortæller erhvervsrådgiver i Nordea Boligforeninger, Lasse Andersen og fortsætter:

“Når en af vores andelsboligforeninger har behov for at optage et tillægslån til f.eks. vedligeholdelsesarbejder, så anbefaler vi, at de samtidig får kigget på muligheden for at omlægge deres eksisterende lån. Det er nemlig et rigtig godt tidspunkt for foreningerne til at sikre, at deres samlede finansiering har den rigtige rente og den rette løbetid.”

Find den rette leverandør

Skal din andelsboligforening i gang med diverse bygge- og renoveringsprojekter, kan I gratis indsende jeres opgave på Andelsportal.dk, Andelsbolig Nyts hjemmeside, hvorefter I modtager op til tre uforpligtende tilbud fra udvalgte leverandører.

Desuden kan jeres forening på Andelsportal.dk prøve den nye låneberegner, hvor I kan se, hvad jeres nye realkreditlån vil koste.

Skal din andelsboligforening have renoveret ejendommen, kan I gratis indsende opgaven på Andelsportal.dk, hvorefter I modtager tre tilbud.