Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Regeringen vil ikke afskaffe afdragsfrie lån

Nationalbankens direktør, Nils Bernstein, vil have afviklet de afdragsfrie lån, da han mener, at de har en skadelig indvirkning på dansk økonomi. Regeringen har dog ingen planer om at gribe ind.

Regeringen afviser at hæve boligskatter og fjerne afdragsfrie lån, som Nationalbankens direktør opfordrer til. Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen siger til Ritzau, at det vil skabe uro på boligmarkedet og få alvorlige konsekvenser for boligejerne, hvis man hæver boligskatterne og afskaffer de afdragsfrie lån.

– Jeg og regeringen har ingen planer om at gribe ind over for de afdragsfrie lån, siger Brian Mikkelsen og fortsætter:

– De afdragsfrie lån blev indført med opbakning fra et bredt flertal i Folketinget, fordi vi ønsker at give boligejerne større valgfrihed og fleksibilitet. Det er en fleksibilitet, jeg grundlæggende ønsker at bevare.

Skal heller ikke røres ved boligskatten

Danmarks nationalbankdirektør, Nils Bernstein, har ellers foreslået, at de afdragsfrie lån udfases og boligskatten følger udviklingen i boligpriserne. Udmeldingen fra Nils Bernstein kommer på baggrund af en analyse af de senere års udvikling på boligmarkedet, som blev præsenteret sammen med nationalbankens prognose for dansk økonomi onsdag.

I analysen blev det konkluderet, at de store udsving på boligmarkedet har været skadelige for dansk økonomi, hvorfor Nils Bernstein ønsker, at man skal dæmpe udsvingene ved blandt andet at lade ejendomsværdiskatten skal følge udviklingen i boligpriserne. Men heller ikke dette forslag bakker Brian Mikkelsen op om.

– Det følger af regeringens skattestop, at ejendomsværdiskatten er fastfrosset. Vi har ingen planer om at vælte nye ejendomsskattebyrder over på boligejerne, siger Brian Mikkelsen.