Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Priserne dykker i Whiskey-bæltet

Nord for København ligger en stor del af Danmarks dyreste villaer, men man skal ikke altid lade sig snyde af prisskiltet, for mange af dem bliver solgt til langt under udbudsprisen. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

Der er mange danskere, der drømmer om at eje en villa nord for København, men det er de færreste, der har råd til det. Man skal dog ikke lade sig snyde af ’til salg’-priserne, for ifølge en ny undersøgelse, som Økonomisk Ugebrev har foretaget, så ligger de reelle salgspriser 10-15 procent under udbudspriserne.

Samme model foregår ved bolighandler andre steder i landet, men det er i Whiskey-bæltet, at de største afslag finder sted, når køber og sælger skal finde frem til en endelig pris. Statsautoriseret ejendomsmægler Lone Bøegh vurderer overfor Økonomisk Ugebrev, at det generelle prisfald i Nordsjælland er to-tre gange større end på landsplan. 

88.000 til salg

En forklaring på, at sælgerne i gennemsnit sætter prisen ned med 10-15 procent, når handlen skal indgås, kan også være det rekordstore udbud af boliger til salg, der er i Danmark lige nu. Hele 88.000 boliger er i øjeblikket på markedet, hvilket er en markant stigning set i forhold til for eksempel januar måned, hvor 75.000 boliger var til salg.

Flere eksperter forudser endda, at udviklingen fortsætter i det næste stykke tid med større afslag i huspriserne, og derfor bør du have det i baghovedet, hvis du kigger på ny bolig, at du ikke skal tage udbudsprisen alt for alvorligt. I de fleste tilfælde kan du prutte prisen et pænt stykke ned.