Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Post Danmark udskyder postkassefrist

Post Danmark har udskudt deres deadline for, hvornår de danske etageejendomme skal have sat postkasseanlæg op. Det sker i erkendelse af, at foreningerne ikke kan nå det.

Den oprindelige deadline var til nytår. Dér skulle alle danske etageejendomme fra før 1974 have sat postkasseanlæg op i stueetageniveau, hvis de fortsat ville være sikre på at modtage deres post. Nu har de fået tre måneder mere at løbe på.
Post Danmark har nemlig erkendt, at de danske boligforeninger ikke kan nå at få deres postkasseanlæg på plads.

– Fra vores daglige omdeling kan vi se, at der er fuld fart på opsætningen af brevkasseanlæg. Men vi kan også konstatere, at ikke alle kan nå det til den deadline, der er sat i loven, siger Henrik Larsen, der er chef for privatkunder i Post Danmark, til Ritzau.

Leverandører løber stærkt

En af grundene til, at Post Danmark vurderer, at det ikke kan nås inden deadline er, at postkasseleverandørerne er presset på produktionen. Det mærker de også hos firmaet Reelt.dk, der står for mellem fem og ti procent af postkassemarkedet.

– Vi har rigtig travlt, og vi presser vores produktionsanlæg så meget som muligt. Problemet er dog også, at vores stål- og nøgleproducenter også har rigtig, rigtig travlt, siger administrerende direktør hos Reelt.dk, David Brown, til Andelsportal.dk.

Ikke sovepude

Et andet problem er, at mange af de foreninger, der bestiller postkasseanlæg, også gerne vil have sat postkasserne op, og det har leverandørerne haft svært ved at nå inden nytår. Derfor falder de tre ekstra måneder fra Post Danmark i god jord hos Reelt.dk.

– Det betyder jo, at vi kan nå at hjælpe alle de foreninger, der stadig mangler postkasser, men jeg håber til gengæld ikke, at den nye frist bliver en sovepude. Hvis foreninger skal nå det, skal de stadig handle snart, siger David Brown til Andelsportal.dk.

De foreninger, der vil benytte sig af Post Danmarks nye tidsfrist, skal udfylde et skema, hvor de skriver under på, at postkasserne er bestilt. 

Post Danmarks tal fra oktober viser, at cirka 35.000 opgange stadig mangler at få sat postkasser op.