Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Ombejlede andelshavere tilbydes lavere renter på andelsboliglån

Priskrigen bankerne imellem har resulteret i, at flere af landets banker er begyndt at sætte renter på andelsboliglån markant ned også selv om kunderne ikke har bedt om det.

Politikken skrev mandag om en bankkunde fra Nordea, der var blevet ringet op af sin bank med et tilbud om sammenlægning af to lån og en nedsættelse af renten fra 7,5 procent til 4,6 procent, hvilket ville spare bankkunden for 85.000 kroner over en periode på 5 år. Politikens eksempel er langt fra enestående. Flere andelshavere har i den senere tid oplevet at de er eftertragtede bankkunder og som følge heraf har de fået en lavere rente på deres andelsboliglån.

Stor forskel på renter på andelsboliglån

Hos Mybanker, hvor man sammenligner bankers renter, beretter man om mange lignende eksempler. John Norden, som er direktør i hos Mybanker, fortæller til Politiken at de i den senere tid har set et mange eksempler på andelshavere, som har fået halveret renten på deres andelsboliglån.

I samarbejde med forbrugerrådet Tænk har Mybanker udviklet et værktøj, som hjælper danskerne med at skifte bank. De første 8 dage af værktøjets levetid har 1100 anvendt funktionen. 600 af de som tog testen har udsigt til at spare mellem 6000 og 230.000 (i gennemsnit kan disse 600 personer spare 43.000 kroner på et bankskifte). Du kan selv prøve værktøjet på Mybankers hjemmeside .

Stigende konkurrence om andelsboligkunder

Bankernes kamp om kunderne på andelsboligmarkedet betyder at flere banker sætter renten ned på andelsboliglån. Hos Danske Bank kan man få en rente på ned til 4,5 procent, mens Alm Brand Bank kan tilbyde en rente på 4,0 procent på lånet.

At bankerne lige nu sætter renten ned skydels at priserne på andelslejlighederne i den seneste tid er steget i takt med at efterspørgselen på markedet er vokset.

Danske Bank udtaler til Politiken at andelsboligmarkedet har fået et boost og når der er mere at belåne har bankerne derfor mulighed for at sætte deres renter ned.