Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Nye krav til andelsboligsalg

Nye retningslinjer for salg af nybyggede andelsboliger

Dansk Ejendomsmæglerforening (DE) indfører den 1. september 2004 nye retningslinjer ved salg af nybyggede andelsboliger.

Det sker for at hjælpe køberne. Fordi der ingen lovgivning er på området, er det ifølge Danmarks Radio sådan, at køberne af andelsboliger risikerer at skrive under på en købsaftale, som de reelt ikke har nogen chance for at gennemskue.

Hvis en andelsbolig eksempelvis er finansieret med etårige, afdragsfrie lån eller køberne hæfter solidarisk for udgifter til de boliger, der ikke er solgt, kan den billige andelsbolig hurtigt blive dyrere, hvis renten stiger eller hver femte bolig står tom. Den risiko skal andelsboligejeren være klar over.

Vi vil sikre, at forbrugerne får den rette information,

siger direktør i DE, Palle Ulstrup og fortsætter:

“Bygherrerne har kunnet sætte vilkårene for salg af boliger, og så har ejendomsmæglerne bare kunnet acceptere vilkårene. Men det føler vi ikke, at forbrugerne kan være trygge ved, og derfor føler vi, at det er nødvendigt, at vi går ind og får nogle rimelige retningslinjer på det her punkt.”

Derfor har DE formuleret krav for det første til hvad salgsopstillingen skal indeholde, for det andet til hvad køberen skal oplyses om inden underskrivning af tegningsaftale (tilbudsgivning) og for det tredje til hvad aftalen mellem entreprenøren og andelsboligforeningen skal indeholde.