Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Ny salgsfidus på andelsboliger

Så snart et hul i lovgivningen er lukket, dukker et nyt op. Andelshavere finder fortsat smutveje, der gør dem i stand til at omgå politikernes forsøg på at holde priserne på andelslejligheder nede. Det skriver Jyllands-Posten.

Det næste skud på stammen vil ifølge ekspert i andelsbolighandler, Jens Frederik Hansen, bestå i oprettelsen af en række stråmandskonstruktioner, der kan sælge andelslejligheder tilbage til andelshaverne som ejerlejligheder. Med store gevinster til følge.

Østre Landsret har ellers sat en stopper for fidusen, da man har erklæret det ulovligt, at andelsforeningerne sælger deres lejligheder til et nyoprettet aktieselskab for derefter at købe dem tilbage som ejerlejligheder. Dermed undgik andelsforeningerne nemlig lovens bestemmelse om maksimalpriser. Men Jens Frederik Hansen forudser, at de advokater, der tager sig betalt for at forestå lejlighedssalgene og -købene, med glæde vil sætte sit navn på handlen, og dermed stå som stråmand med et løfte om at sælge andelshaverne lejlighederne tilbage til favorable priser.

“Hvis ellers andelsboligforeningen sørger for, at der ikke er navnesammenfald i bestyrelserne for de selskaber, der køber ejendommene, vil tinglysningskontorerne ikke have skyggen af chance for at finde ud af, hvad der foregår. Og i øvrigt siger rettens kendelse kun, at der ikke må være tale om de samme købere og sælgere,” siger Jens Frederik Hansen til avisen. 

2006-08-21 08:20 Christian Venderby Børsen