Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Ny certificering i gulvbranchen

Certificeringsordning på vej i Gulvbranchen

Faglig dygtighed og opdateret viden er i centrum – også i Gulvbranchen. Inden årets udløb får branchen en ny certificeringsordning, for at synliggøre, at de organiserede virksomheder leverer en bedre kvalitet.

Gulvbranchen – tidligere GSO – har længe drøftet, hvordan man fremmer kvaliteten af det arbejde, som medlemsvirksomhederne udfører. Målet er der ikke tvivl om: Branchen ønsker at synliggøre, at de organiserede virksomheder leverer en bedre kvalitet end de virksomheder, der ikke er medlem af Gulvbranchen.

Virksomheden får et duelighedstegn

Inden årets udgang forventer Gulvbranchen at have uddelt de første certificeringer. Det bliver en slags “duelighedstegn” for de virksomheder, der har afsluttet et kursus og en afprøvning inden for et af branchen faglige områder, for eksempel tæpper, linoleum, vinyl eller andet.

Løsningen er enkel og synlig. Uanset om virksomheden har 60 eller 2 svende, så skal den dokumentere de faglige kvalifikationer som er til stede i virksomheden for de enkelte belægningstyper, som virksomheden arbejder med. Der skal med andre ord være tilgængelig information om, hvorvidt der i virksomheden er medarbejdere med kurser i det ønskede speciale. Fremover vil virksomhederne derfor til hver en tid kunne dokumentere de rette kvalifikationer ved et duelighedstegn, som skal holdes ved lige ved periodiske recertificeringskurser.

Kravene til virksomhedens drift- og kvalitetsstyringssystemer overlader Gulvbranchen til virksomhedernes egne beslutninger, og markedets pres på virksomhederne. De større entreprenører har for længe siden valgt at gå ind og arbejde med kvalitetsudvikling – enten frivilligt eller på grund af presset fra både offentlige og private bygherrer, samt fra hovedentreprenørerne.

Det gode håndværk i centrum

Denne udvikling vil brede sig, og derfor har Gulvbranchen store forhåbninger til den nye certificeringsordning, som kommer i gang i løbet af de kommende måneder. Det vil forhåbentligt sætte det gode håndværk i centrum for virksomhedernes arbejde og bidrage til at synliggøre medlemmernes faglige kvalifikationer på en langt mere håndfast måde, end det var muligt før.

Kilde: Dansk Byggeri