Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Ny andelsmægler skaber konkurrence

Med åbningen af LokalBolig Andel i Valby skærpes konkurrencen på andelsboligmarkedet. Andelsbutikken har hidtil været Danmarks eneste mæglerbutik med i speciale i salg af andelsboliger, men kan nu se frem til endnu en spiller indenfor denne niche på boligmarkedet.

Det kan være overordentlig svært for menigmand at overskue de mange regler, som gør sig gældende i forbindelse med køb eller salg af en andelsbolig. Andelsboligforeningerne har alle hvert deres sæt individuelle regler, hvorfor ikke to handler er ens.

– Vi vil prøve at gøre det nemt og overskueligt at købe og sælge en andelsbolig, siger ejendomsmægler Lars Elbæk, der er medindehaver af LokalBolig Andel, som netop er åbnet i Valby og som udelukkende fokuserer på handel med andelsboliger.

Indtil for få år siden blev andelsboliger hovedsageligt handlet i hermetisk lukkede systemer, hvor de fleste foreninger havde alenlange ventelister. Nu er andelsboliger på grund af en højere pris oftere sværere at få solgt, og der kan derfor være ekstra behov for at modtage den rette rådgivning, når man handler andelsbolig.

– Det er derfor, vi mener, der er behov for specialiserede LokalBolig Andel-butikker, siger Lars Elbæk.

Øget konkurrence

Dermed kommer der flere ejendomsmæglere, der udelukkende fokuserer på andelsboliger. LokalBolig varsler allerede nu, at flere specialiserede butikker er på vej. Således åbner kæden snart en butik på Østerbro, mens flere følger i kølvandet.

Hidtil har Andelsbutikken ellers været ene om at have butikker, der udelukkende fokuserer på salg og køb af andelsboliger. Efter at have haft en mæglerbutik på Østerbro siden 2009, ekspanderede de med en afdeling på Frederiksberg tidligere i år. De er dog ikke bange for den øgede konkurrence.

– Vi hilser en ny kollega velkommen, siger Martin Østengaard, der er indehaver af Andelsbutikken.

Han siger, at der altid er en risiko for, at en ny konkurrent stjæler kunder, men vælger i stedet at fokusere på det positive i, at en stor mæglerkæde som LokalBolig også kan se perspektiver i at specialisere sig i andelsboligmarkedet.

– Vi har to års forspring og i bund og grund handler det om at have kompetente medarbejdere. Og jeg har nogle meget kompetente med medarbejdere, som er specialiseret i dette her, siger Martin Østengaard.

Nyttige links

Artikler

Læs også artiklen om Andelsbutikken.

Debat

Deltag i diskussionerne om andelsboligmarkedet i Andelsportal.dks debatforum.