Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Mange vil købe andelsbolig

På grund af åbning for forældrekøb og mere stabile vurderinger bliver det nu lettere at sælge sin andelsbolig.

I en lang periode har det i mange tilfælde været svært at komme af med sin andelsbolig. I hvert fald uden et større tab til følge. Men nu er der måske håb for dem, der ønsker at sælge deres andelsbolig, for ifølge Andelsboligmæglerne er der rigtig mange interesserede andelskøbere i markedet.

En af årsagerne til, at der er mange potentielle andelskøbere i markedet er, at de seneste offentlige vurderinger, som blev offentliggjort i februar måned, indikerede, at andelsboligmarkedet måske er ved at vende igen.

– Der er vanvittigt mange købere i markedet. Der var en frygt for, at den offentlige vurdering ville være dårlig, men den har vist sig at holde niveauet fra sidste vurdering, siger Jan Nyby, der er administrerende direktør hos Andelsboligmæglerne, til Borsen.dk.

Forældrekøb mere almindeligt

En anden årsag til, at der er mange købere i markedet er, at en stor mængde andelsboligforeninger har valgt at tillade forældrekøb, som ellers normalt ikke har været muligt, når det kom til andelsboligforeninger.

Før skulle ejeren af andelsbeviset altid bo i lejligheden, men med en ændring i vedtægterne har mange foreninger nu valgt at gøre en undtagelse for forældre, der vil købe en andelsbolig og lade deres barn bo i den. Det har gjort efterspørgslen på andelsboliger endnu større.

– Det er op mod hver fjerde lejlighedskøb i København, der er forældrekøb. Det er klart, at hvis du på forhånd afskærer 25 procent af køberne, så er det sværere at afsætte lejligheden, siger Jan Nyby til Borsen.dk.