Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Mange gaskomfurer skal udskiftes i København

Inden 1. juni 2007 skal mange husstande i København have udskiftet deres gaskomfur, fordi Københavns Energi overgår til en mere miljøvenlig gas. Helt præcist drejer det sig om ca. 33.000 gaskomfurer fra før 1972, som skal udskiftes, da brænderne ikke kan håndtere den nye Bygas2.

2000 kr. pr. gaskomfur

Københavns og Frederiksberg Kommune har indført en kompensation på 2.000 skattefrie kroner til de forbrugere, som skal udskifte deres gaskomfur på grund af omstillingen til Bygas2.

Hvis gaskomfuret er fra efter 1972, kan det bruges til Bygas2, hvorfor der ikke udbetales kompensation. Men derfor kan forbrugerne naturligvis benytte sig af, at konkurrencen på netop gaskomfurer vil være skærpet i den kommende tid.

Alle gaskomfurer skal checkes

Andelsportal.dk har talt med Marianne Nielsen fra Københavns Energi: “170.000 boliger i København skal besøges. Vi skal sikre os, at alle de gamle gaskomfurer er registreret og udskiftet inden overgangen til Bygas2. Vi har det sidste år været rundt i 125.000 boliger i København og forventer at have besøgt de resterende 45.000 boliger inden juni 2006”.

Risiko for flaskehalse 

Mere end 20.000 forbrugere har fået brev om, at de skal udskifte deres gaskomfur. Men indtil nu har kun 3.000 skiftet komfuret ud. Ifølge Marianne Nielsen vil der opstå store flaskehalsproblemer hos forhandlere og især installatører, hvis folk venter med at udskifte deres gaskomfur til sidste øjeblik.

Udskiftning af flere komfurer på én gang?

Har man kontakt til en forhandler, der vil give mængderabat, kan det være en fordel at planlægge en samlet udskiftning af komfurerne i andels- eller boligforeningen. Hvis man ringer til Københavns Energi på 3395 2007, kan man få oplyst, i hvilke af foreningens boliger, gaskomfurerne allerede er blevet registreret. Samtidig kan man bestille en samlet registrering af de sidste komfurer i foreningen.

Hvis du har nogle spørgsmål om udskiftning af dit gaskomfur, kan du klikke ind på www.bygas2.dk og læse mere.

NB: Også Frederiksberg Forsyning skifter til Bygas2 i 2007. Her er der ca. 25.000 husstande, der bruger gas.