Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Mange flere andelsboliger til salg

På to år er der sat 1467 flere andelsboliger til salg i København.

Flere og flere sætter deres andelsbolig til salg. I starten af 2008 var der 284 andelsboliger til salg i Københavnsområdet. I februar 2010 var det tal steget til1751. Det udgør en stigning på 517 procent. Udbudspriserne er i samme periode faldet voldsomt. Det har til gengæld den effekt, at køberne er begyndt at vise sig igen. Det skriver Dinepenge.dk på baggrund af tal fra ejendomsmæglernes boligportal Boligsiden.dk.

I januar 2008 tog det i gennemsnit 217 dage at få solgt sin andelsbolig. I dag tager det gennemsnitligt kun 123 dage. Udbudsprisen er i samme periode faldet fra en gennemsnitlig pris på 1,4 millioner kroner til 865.000,- kroner. Det er et fald på 38 procent. Og det lokker altså køberne til markedet.

– Det går faktisk rigtigt godt med salget. For få år siden udgjorde salget af andelslejligheder kun to procent af det samlede salg. I dag er tallet 35 procent og stadigt stigende, siger kommunikationschef i Home, Niels H. Carstensen til Dinepenge.dk

Lysere fremtid for sælger

Ifølge Niels H. Carstensen er der også en god mulighed for, at udviklingen fortsætter. Det er især to- og treværelses lejligheder til en fornuftig pris, der er attraktive for køberne.

– En toværelseslejlighed til en pris på op til 550.000 kroner med en månedlig afgift til andelsforeningen på 3.000 kroner er en rigtig attraktiv vare, der ikke samler støv på hylden, siger Niels H. Carstensen.

Står du med en treværelses andelslejlighed til 1,2 millioner kroner i et attraktivt område i København, er der dog også en god chance for, at den kan sælges.

– Hvis boligydelsen til gengæld er lav, så er det også en attraktiv bolig, siger Niels H. Carstensen.

Salget af andelsboliger i København er de seneste år kun gået nedad, men den tendens er altså ved at vende igen.

– De seneste og helt dugfriske tal viser faktisk, at der har været en stigning den seneste måned. Den er ikke stor, men den er der, siger Niels H. Carstensen.