Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Lysest boligudsigt i København

Eksperterne har svært ved at spå om, hvad der kommer til at ske på det danske boligmarked i 2010. Alligevel har Sydbank lavet en oversigt, der viser, at københavnerne har mest grund til optimisme.

Ifølge en analyse, som Sydbank har lavet på baggrund af en række forskellige indikatorer, kommer de københavnske boligejere nemlig først ud af boligkrisen. Det skriver Business.dk.
Indikatorerne er ting som udbudspriser, handelspriser og antallet af boliger, der er sat til salg, og ud fra de tal konkluderer Sydbank altså, at københavnerne har de lyseste udsigter.

– Boligmarkedet i Region Hovedstaden er den del af Danmark, der for tiden har det mest positive momentum, siger Sydbanks chefanalytiker, Christian Hilligsøe Heinig, til Business.dk.

Et skrøbeligt boligmarked

Sydbank forventer ikke, at priserne på boligmarkedet vil hverken falde eller stige meget i løbet af det kommende år, men til gengæld regner de med et skrøbeligt marked.

– Risikoen for prisfald lurer lige om hjørnet. Den risiko vil tilmed blive øget betydeligt, når verdens centralbanker begynder at sætte deres renter op igen. Det kan ske i år, siger Christian Hilligsøe Heinig til Business.dk.

En af de ting, der trækker op for københavnerne er i øvrigt de kommende skattefald, der især gavner folk med høj indkomst. I København bor generelt folk med en gennemsnitligt højere indkomst end i resten af landet.