Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Lånerenten på realkreditlån har aldrig været lavere

Realkreditlån med 2% i rente over 20 år eller 2,50% over 30 år. Dette er bare to eksempler på, at lån med fast rente er billigere end nogensinde før.

Med det lave renteniveau vi ser i øjeblikket, vil mange foreninger kunne drage fordel af, at få gennemgået deres nuværende lån. Der kan være meget store besparelse at hente.
Eksempelvis, kan et lån med en restløbetid på 23 år og en rente på 3,00 eller 3,50 procent, konverteres til et realkreditlån med 2% i rente og en løbetid på 20 år. Låneomlægningen giver foreningen en rentebesparelse, som eksempelvis kan bruges til at afdrage ekstra på gælden, eller kan sættes til side til vedligeholdelsesprojekter.

Hvorfor en god ide?

Alle ejendomme skal på et tidspunkt igennem større eller mindre vedligeholdelsesarbejder. Det kan være som led i løbende vedligeholdelse eller drømmen om forbedringer som eksempelvis nye altaner, renovering af trappeopgange – ja alle har jo deres drømme som måske kan blive til virkelighed.

Hvordan kommer vi i gang?

Når bestyrelsen skal vælge lånetype til foreningen, er det vigtigt at lytte til dens medlemmer, og de planer og ønsker der er på både kort og lang sigt. I Nordea vil vi rigtig gerne hjælpe med at afdække mulighederne, så de ønsker og ideer foreningen må have kan blive en realitet.

En god ide, er et møde med banken/realkreditinstituttet for en drøftelse af hvilke muligheder vi sammen kan finde til jeres forening.

Få drømmen gjort til virkelighed

Mange af drømmene kan nu blive til virkelighed. Kontakt os gerne, og aftal et møde, og vi vil være behjælpelige med, at sammensætte den finansiering der passer til jeres forening.

Winnie Worsøe
Erhvervskundedirektør
Nordea Boligforeninger

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 kommentarer

AvatarLars Jensen

hvordan kommer en boligforening med et rentesikret kreditforeningslån ( staten betaleer en del af renten) vi har ca 4-5 år tilbage på vores lån. kunne tænke at få et nyt lån på ca 10mill. til at betale det gamle ud og indløse vores nedsparings lån (bank lån) og samtidig få nye tage. Resultatet vil være at vi kunne så yderlig nedsætte huslejen med ca 100kr pr md

AvatarMichael Michaelsen

Hej
Vi er i gang med at planlægge etablering af altaner og i den forbindelse vil vi gerne finde den bedste finansiering. Vi er en mindre andelsforening og har allerede to lån, så måske kunne vi med fordel omlægge disse lån. Hvad er næste trin her?
Med venlig hilsen
Michael Michaelsen

Maria CarlsenMaria Carlsen

Lasse Andersen fra Nordea har skrevet følgende svar:
Det er altid vores anbefaling, at bestyrelsen i forbindelse med optagelse af nyt tillægslån til eksempelvis altaner, samtidig undersøger om der er penge at spare ved at omlægge de eksisterende realkreditlån. Der er nemlig omkostninger at spare, hvis I kan gennemføre omlægning og tillægsbelåningen samtidig.
Vi vil meget gerne hjælpe jer med en beregning på, om I kan spare penge på jeres renteudgifter ved at omlægge de eksisterende lån.
Du er meget velkommen til at kontakte mig på telefon 3333 3192, hvis vi skal lave en beregning til jer.

AvatarLeif Ove Jørgensen

Vi er en andelsboligforening, der har et 2,5% indekseret fastforrentet boliglån med en restløbetid på ca. 25 år og restgælden er ca. 11 millioner. Kan man med nogen fordel omlægge dette, så løbetiden og ydelsen ikke bliver længere eller større, nu renten er blevet meget lav? Vi er godt klar over, at indeksbeløbet ikke er nemt at arbejde med, da det lægges til lånets restgæld hver år.
Med venlig hilsen
Leif Ove Jørgensen

Maria CarlsenMaria Carlsen

Lasse fra Nordea har følgende svar:
Hej Leif,
Tak for din henvendelse,
I øjeblikket kan vil tilbyde lån med afdrag over 20 år til en kuponrente på 2,00 %, og lån over 30 år til en kuponrente på 2,50 %.
Derfor er der umiddelbart ikke nogen rentemæssig gevinst ved at lave en omlægning af lånet.
Usikkerhedsmoment er naturligvis betydningen af indekseringen, og den vil vi meget gerne se nærmere på.
Derfor er du velkommen til at ringe til mig, på telefon 3333 3192.
Så kan vi drøfte mulighederne, og snakke om hvad der skal til for at undersøge det til bunds.

Viser 0 af 5 kommentarer