Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Kritik af ejendomsmægleres salg af andelslejligheder

Formanden for sammenslutningen af danske boligadvokater Henrik Høpner har været ude og kritisere danske ejendomsmægleres håndtering af salg af andelsboliger. I forlængelse af de høje offentlige vurderinger bliver flere og flere lejligheder solgt gennem ejendomsmæglere og hér går det nogle gange galt, ifølge Henrik Høpner. Hovedkritikken går ud på at ejendomsmæglernes it-systemer ikke er gearet til salg af andelsboliger, da vigtige oplysninger om eksempelvis foreningens gæld ikke altid fremgår af salgsopstillingen. Dette er specielt vigtigt, hvis foreningen f.eks. har et renteafhængigt Flexlån.

DE tager kritik alvorligtAndelsportal.dk har talt med Dansk Ejendomsmæglerforenings vicedirektør Thomas Torp, der bekræfter, at flere og flere andelsboliger bliver solgt af ejendomsmæglere. Og på et nyt marked, hvor der kommer nye spillere, vil der næsten altid ske fejl og det er beklageligt, når det sker, fortæller Thomas Torp. Af samme årsag har DE udarbejdet en standard salgsopstilling, som gerne skulle have samtlige relevante oplysninger med, så køber får den rigtige information. Andelsportal. dk har modtaget salgsopstillingen fra DE og vi har lovet at gennemgå den minutiøst og vende tilbage til DE, hvis vi mener den har fejl og mangler.

Kritik afvises ikke af DE

Thomas Torp afviser ikke kritikken og udtaler at det er fair nok, når formanden for Danske Boligadvokater går ud og gør opmærksom på et sådan problem. Ejendomsmægler er jo sælgers rådgiver og derfor er DE enig i, at det som udgangspunkt vil være fornuftigt, hvis køber også har en rådgiver. Det kunne være bank, revisor eller en advokat fra danske boligadvokater. Andelsportal.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Henrik Høpner, men han er en meget svær mand at få fat i.