Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Københavnske andelsboliger sælger pænt

En af Københavns største udbydere af andelsboliger oplever et pænt salg i hovedstadsområdet. Det sker på baggrund af et trængt boligmarked, herunder andelsboligmarkedet.

Trods krisesnak om økonomisk usunde andelsboligforeninger er der positive tegn at spore i markedet. For selv om der ikke tidligere har været så mange boliger til salg, som tilfældet er på nuværende tidspunkt, går det fremad med hensyn til salget af andelsboliger i København.

En af hovedstadens største udbydere af andelsboliger, Andelsbutikken, mærker ikke just til krise og tilbageholdenhed hos køberne.

– Det går fint. Det lader til, at andelsboliger pt. er en mere salgbare vare end ejerlejligheder i København. Så vi oplever et pænt salg i forhold til det marked, vi opererer i. I øjeblikket sælger vi mere end én andelsbolig om dagen, måske fordi vi ikke er ramt af den samme krise, som man ser på ejerboligmarkedet, siger Martin Østengaard, ansvarlig indehaver af Andelsbutikken, der inden længe åbner sin femte butik i København, der kommer til at ligge på Nørrebro, hvor der er et stigende antal af andelsboliger, lyder det.

Liggetid på 70 dage
For Andelsbutikkens vedkommende har mæglerfirmaets andelslejligheder en gennemsnitlig liggetid på 70 dage, hvilket man betegner for at være ganske pænt, taget markedet i betragtning. Derudover er det især de to- og treværelses lejligheder, der er efterspurgte blandt køberne, hvoraf mange er førstegangskøbere.

– Efterspørgslen er størst på andelsboliger i ældre foreninger, der har en sund økonomi. Derimod er der færre købere til boliger med en høj boligafgift. De populære andelsboliger er typisk toværelses lejligheder med en middel beliggenhed og en boligafgift på ca. 2500 kroner.

Andelsbutikken har sin største omsætning på Frederiksberg og Østerbro, hvor selskabet er til stede begge steder.