Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Køb bare andelsbolig nu

Ifølge en uafhængig ekspert er der ingen grund til at afvente forårets ejendomsvurdering fra det offentlige, før man køber andelsbolig. Mange foreninger har i deres økonomi nemlig taget højde for et fald i vurderingen.

Kommunerne er ved at lægge sidste hånd på de nye vurderinger af andelsboligforeningernes ejendomme rundt om i landet, som skal offentliggøres i løbet af marts og april.

Derfor venter mange købere og sælgere af andelsboliger med spænding på betydningen af vurderingen af den andel af en ejendom, som de overvejer at handle. Reglerne på området for andelsboliger er, at foreningernes generalforsamlinger fastsætter andelskronen, altså kvadratmeterprisen for boligerne.

Det er ganske almindeligt, at den vurdering, der ligger til grund for regnskabet, kan være helt op til 18 måneder gammel. I det tidsrum kan der være sket en prisudsving på boligmarkedet, der ikke afspejles i den andelskrone, som køber præsenteres for.

Har taget højde for ny vurdering

Alligevel skal man ikke lade sig afskrække og sætte et eventuelt andelsboligkøb på standby, indtil man kender den nye vurdering. Det siger en uafhængig boligrådgiver med speciale i andelsboligmarkedet.

– Det er slet ikke sikkert, at ændringer i den offentlige vurdering får nogen betydning for, hvordan prisen på en andelsbolig udvikler sig. I mange foreninger har man i dag en hensættelse – eller på godt dansk en opsparing – så man har mulighed for at fastholde maksimalprisen på andelen, selv om vurderingen skulle vise et fald. Og mange andelsboliger udbydes og sælges i dag til en pris, der er lavere end maksimalprisen, fastslår Henrik Grave fra andelsboligpris.dk.

Han peger på, at foreningerne ydermere har den mulighed, at de kan få en valuar til at vurdere deres ejendom, hvis de mener, at den offentlige vurdering er lavere end handelsværdien, skriver Boligsiden.dk