Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Isolering kan halvere energiforbrug

Det koster penge at efterisolere din bolig, men i det lange løb kan det sagtens betale sig.

Det er en god idé at isolere sin bolig. Faktisk kan det i mange tilfælde halvere energiforbruget, og det er i langt den overvejende del af tilfældene en investering, der tjener sig selv hurtigt ind igen. Det skriver Ingeniøren.

Samtidig er det en stor hjælp i det store regnskab, hvor Danmark og resten af verden skal reducere i CO2-udledningen for at stoppe de klimaforandringer, der er i gang.

– Hvis vores CO2-udledning skal være reduceret med 50 procent i 2050, bliver indsatsen med at energieffektivisere den eksisterende bygningsmasse det helt centrale indsatsområde, siger byggeforsker Kim B. Wittchen fra Statens Byggeforskningsinstitut til Ingeniøren.

God idé at efterisolere

Det meste nybyggeri er udmærket isoleret. Mange bor dog i boliger, der er op til 100 år gamle eller ældre, og så er det en rigtig god idé at efterisolere. Det er dog også en glimrende idé, selvom boligen ikke lige har 100 år på bagen. En efterisolering er både godt for miljøet og på sigt for pengepungen.

Der er også mange andre måder at spare penge og være god ved miljøet på, men en efterisolering har også en anden åbenlys fordel. Det tager nemlig ikke særlig lang tid at implementere isoleringsmaterialet, så fordelene kan mærkes hurtigt. Med hensyn til det økonomiske kan det ses på den førstkommende varmeregning.