Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Ingen panik hos andelshavere

Der er udsigt til faldende vurderinger på andelsboligmarkedet, men det skal ikke få de mange danskere, der bor i andelsbolig, til at gå i panik, mener en boliganalytiker fra Nordea.

I øjeblikket sidder Skat og regner på tallene til de nye offentlige ejendomsvurderinger, som bliver offentliggjort i starten af det nye år. Det forventes, at andelsboligerne vil blive ramt af et markant prisfald, men andelshaverne bør ifølge en ekspert slå koldt vand i blodet.

– Det bedste råd, jeg kan give, er at folk ikke går i panik, selvom vi må forvente nogle vurderinger, der nogenlunde afspejler virkeligheden. Vi ved ikke præcist, hvad nedskrivningerne ender på, men det bedste bud lyder på mellem 10 og 20 procent, siger boliganalytiker i Nordea, Troels Theill Eriksen, til TV2 Finans.

Køberne ved besked

Hvis spådommen om værdifald på mellem 10 og 20 procent holder, så vil det gøre, at potentielle sælgere ikke kan kræve ligeså mange penge for deres andelsbolig, som de kan i dag. Derfor bør de sælge hurtigt, hvis de vil have mest muligt for deres bolig, men det er måske allerede for sent.

– Hvis man har en stærk fornemmelse af, at det bliver en kraftigere nedjustering, så kan man med fordel forsøge at sælge sin andelsbolig nu, men køberne ved jo også godt, at den offentlige vurdering er forestående, så det kan godt blive svært at sælge, siger Troels Theill Eriksen til TV2 Finans.

Nyttige links
Artikler
Læs også artiklen om, at andelsboliger står til smæk.

Debat
Deltag i diskussionerne om andelsboligmarkedet i Andelsportal.dks debatforum.

Facebook
Vind 3000 kroner til dine julegaver på Facebook-siden ‘Os der bor i andelsbolig’.