Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Hostrups Have solgt for 1,7 milliarder kroner

Efter et langt slagsmål med Nykredit blev Danmarks største andelsboligforening, Hostrups Have, i december erklæret konkurs. Efter mange måneders uvished er ejendommen nu blevet solgt til et svensk boligselskab.

I december blev Danmarks største andelsboligforening Hostrups Have begæret konkurs af Nykredit. Konkursbegæringen var en reaktion på andelsboligforeningens valg om at sænke boligafgiften og herved mindske afbetalingen til Nykredit. Hostrups Have havde lån på 2 milliarder kroner hos Nykredit, hvor foreningens lån lå til 1,1 milliard kroner, hvortil der kom en swap-aftale, der var negativ med 900 millioner kroner.

Siden konkursen i december har ejendommen været til salg og med knap 680 boliger og 30 erhvervslejemål var der budkrig om, hvem der skulle købe landets største andelsboligforening. Og nu er der fundet en køber.

Svensk boligselskab køber Hostrups Have

Hostrups Haves 60.000 kvadratmeter ejendom er nemlig lige blevet købt af det svenske boligselskab Heimstaden for knap 1,7 milliarder kroner, med overtagelse den 1. september.

Som hovedkreditor i konkursboet kan Nykredit tilbageføre cirka 750 millioner kroner ved salget, hvilket betyder et tab på cirka 250 millioner kroner. Til trods for et salg i milliard beløb og et tab i millionbeløb – er Nykredit tilfredse med salget.

»Vi er tilfredse med prisen, men fortsat ærgerlige over, at denne sag endte med en konkurs. For Nykredits vedkommende betragter vi nu sagen som afsluttet,« siger direktør i Nykredit Bank, Henrik Rasmussen, til Berlingske Business

Fra andelshaver til lejer

Salget betyder også at de tidligere andelshavere i Hostrups Have nu får en ny titel – titlen som lejere. Andelshaverne får lov til at blive boende i boligerne, men bliver lejere på de vilkår, som Heimstaden fastsætter.

”Vi ser frem til at overtage ejerskabet og påbegynde udviklingen af ejendommen og området omkring Hostrups Have for fremtiden og med omtanke for vores lejere,” skriver Heimstadens direktør Magnus Nordholm til Berlingske Business.

For de tidligere andelshavere betyder det også et tab i kroner og øre. De penge som andelshaverne i sin tid har betalt i indskud for andelsbeviset og efterfølgende har brugt til forbedringer, gik nemlig tabt da foreningen gik konkurs.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *