Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Historisk mange andelshavere tjekker deres andelsboliglån

Mybanker.dk melder om stor aktivitet blandt andelshaverne. Årsagen skal blandt andet findes i den stigende rente.

Årsskiftet får ofte mange til at ”revurdere” ting som motion, rygning og prioriteter. Og så er der også mange andelshavere, der kickstarter året med et lånetjek. I hvert fald hvis du spørger Mybanker, som blandt andet tilbyder danskerne at få gratis tilbud på banklån.

Historisk set har ca. 8-10 procent af brugerne på Mybanker været andelshavere, men i øjeblikket er det cirka 20 procent.

Fordobling i andelen af andelshavere, der tjekker lån

I det hele taget har banktjenesten set en voldsom ændring hos alle boligejere med boliglån – både dem med ejerbolig og dem med andelsbolig. Og det skyldes, at renten er steget den senere tid. Boliglånene er ofte store og når renten stiger, så kan det hurtigt mærkes hos bankkunderne.

Modsat realkreditlån, er det også væsentligt nemmere at skifte sit andelsboliglån. Det betyder, at kunderne nemt kan handle på deres utilfredshed og ønske om en lavere rente, hvilket de lige nu kan spore hos Mybanker, hvor andelen af andelshavere, der indhenter tilbud på deres andelsboliglån er mere end fordoblet.

Stigende renter

Andelsboliglån er, modsat realkreditlån, banklån, og derfor har langt de fleste andelsboliglån variabel rente. Ifølge Mikael Mogensen, som er cheføkonom på Mybankers nyhedsbrev vil de fleste andelshavere inden længe opleve stigende renter:  

De fleste har, eller vil meget snart opleve, at banken hæver renten på lånet. Det er ikke så overraskende, fordi Nationalbanken i 2022 hævede sin rente med 2,35 procentpoint og meget sandsynligt kommer til at hæve renten igen i 2023.

Mikael Mogensen, cheføkonom hos Mybanker

Når de forskellige banker sammenlignes kan det desuden ses, at de ikke har ikke rullet deres rentestigninger ud i samme tempo (eller samme størrelsesorden). Det betyder derfor også en stor forskel i kundeadfærden afhængigt af hvilken bank brugerne kommer fra – Og fordi bankerne ikke ændrer deres satser ensartet, skal vi mange år tilbage for at finde et tidspunkt, hvor der har været så stor forskel i priserne.

Stigende renter betyder imidlertid, at forskellen mellem de billigste og dyreste andelsboliglån bliver større.

”Vi har i Mybanker i 2022 set en stor stigning i forskellen mellem den laveste og højeste rentesats, vores brugere bliver tilbudt, når de får tilbud på andelsboliglån. Det er derfor en endnu bedre ide end tidligere at undersøge, om man har den lavest mulige rentesats på sit andelsboliglån,” udtaler Mikael Mogensen i Mybankers nyhedsbrev.

Vil du vide om du betaler for meget for dit andelsboliglån?

Det er gratis at indhente tilbud på andelsboligfinansiering hos Mybanker.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *