Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

HFI- og HPFI-afbryder obligatorisk pr. 1. juli 2008

Fra 1. juli 2008 udvides kravet om en HPFI/HFI- afbryder til også at omfatte eksisterende boliger, og dermed også samtlige andelslejligheder.

Motion for HPFI- og HFI-afbrydere består i al sin enkelthed i et tryk på prøveknappen, som er mærket med et “T”. Når det er så vigtigt at teste HPFI-afbryderen på prøveknappen, er det fordi, du ved det enkle tryk “smører” afbryderen. Det betyder populært sagt, at afbryderen er i god form, hvis der skulle blive brug for den.

To gang om åretHPFI- eller HFI-afbryderen er normalt anbragt sammen med dine sikringer. Når du tester en afbryder, slukkes der for strømmen i dele af eller i hele huset, og dermed altså også for fx video og elektriske ure. Derfor er det oplagt at foretage testen, når du alligevel skal justere apparaterne ved overgangen fra vinter- til sommertid og omvendt.

Kontakt en autoriseret installatør- Hvis en HPFI- eller HFI-afbryder ikke kobler ud første gang, når man trykker på prøveknappen, skal man kontakte en autoriseret elinstallatør. Fra 1994 har det været et krav, at alle nye boliger skal have en HPFI-afbryder. Fra 1. juli 2008 udvides kravet om en HPFI/HFI- afbryder til også at omfatte eksisterende boliger, fortæller Jesper Sandberg, kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen. Han understreger, at det er en autoriseret elinstallatør, som skal opsætte afbryderen.

Yderligere informationerSikkerhedsstyrelsen arbejder blandt andet på at øge elsikkerheden i boliger, og har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte kommunikationskonsulent Dorthe G. Rasmussen på telefon 33 73 21 01.