Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Finanslov 2017: Andelsboligforeningerne får også fastfrosset deres grundskyld

Da regeringen og støttepartierne i fredags blev enige om finansloven for 2017 bød det på en lille sejr til andelsboligforeningerne. Andelsboligforeningerne får nemlig i 2017 lov til at fastfryse deres grundskyld – ligesom de private boligejere fik i 2016.

Da regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative blev enige om finansloven for 2017 blev de også enige om at andelsboligforeningerne skal have fastfrosset deres grundskyld i 2017. En gode, der før kun har været forbeholdt de private boligejere.

Fastfrosset grundskyld

I 2016 blev grundskylden fastfrosset, for dem som boede i ejerlejlighed, parcelhus, rækkehus eller sommerhus. Fastfrysningen var en kompensation for at de offentlige ejendomsvurderinger er udskudt alt imens et nyt system for boligskat og ejendomsvurderinger bliver udarbejdet. Da grundskylden blev fastfrosset for de private boligejere betød det, at det offentlige ikke fik en ekstraindtægt på 570 millioner i 2016.

Anderledes var det for andelsboligforeningernes ejendomme og ejendomme til udlejning, der som de eneste ikke fik fastfrosset grundskylden. Hvis andelsboligforeningerne og lejeforeningerne skulle have deres grundskyld fastfrosset i 2016 havde det kostet statskassen 170 millioner. Flere undrede sig i den forbindelse over, hvorfor at andelsboligforeninger skulle forbigås.

Med finansloven for 2017 er der kommet nye boller på suppen. Til næste år bliver fastfrysningen forlænget og denne gang er er der nu også plads til, at andelsboligforeningerne får fastfrosset deres grundskyld.

Glæde blandt andelsboligmarkedet parter

Det kom bag på mange, at man på sidste års finanslov valgte at forbigå lejerforeninger og andelsboligforeninger

”Vi er meget tilfredse med, at regeringen nu har taget højde for den skævvridning, der har været tidligere. Under sidste års finanslovsforhandlinger var alene boligejerne og sommerhusejerne omfattet af fastfrysningen af grundskylden”, udtaler ABF-direktør Jan Hansen i en pressemeddelelse.

Grundskyld

– er den skat, som man betaler for selve grunden, hvor en bolig er opført eller skal bygges. Andelsboligforeninger betaler grundskyld af værdien af den grund, som deres ejendom er beliggende på. Grundskylden betales til kommunen og bliver fastsat ud fra værdien af ejendommen.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 kommentarer

Så min andelsboligforening kan set frem til at spare en del penge, som kan komme os andre i foreningen til gode? Kan man regne ud et sted, hvor meget man kan spare?
Tak.

Viser 0 af 1 kommentarer