Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Fremtiden byder på risikable boligkøb på nettet

Inden længe vil det være muligt at underskrive købsaftalen på nettet, men pas på, for det kan være en risikabel løsning, mener Danske Boligadvokater.

I fremtiden kan boligkøbet klares helt elektronisk, og dermed kan du slippe for dyre advokat og mæglerregninger. En række IT-leverandører vil nemlig gøre det muligt at underskrive boligkøbsaftaler over nettet. En række IT-leverandører vil gøre det muligt at underskrive boligkøbsaftalen over nettet, men boligkøb er ikke sammenligneligt med køb af småvarer i netbutikker.

Boligadvokater advarer

Muligheden for at klare bolighandlen over nettet vækker ikke begejstring hos Danske Boligadvokater. Formand Jan Schøtt-Pedersen siger, at mange ikke kender regler og rettigheder, og derfor har behov for professionel hjælp. Desuden påpeger han, at man ofte ikke får taget de rette forbehold i kontrakten.

– Hvis køber underskriver en standardiseret købsaftale på nettet, bortfalder muligheden for gratis fortrydelse, hvis køber ikke selv er opmærksom på at indføre advokatforbehold. Man kan ikke bare bytte boligen, heller ikke hvis man efter køb finder fejl eller mangler. Så har man kun den lovmæssige fortrydelsesret på 6 hverdage, og det koster 1 procent af købesummen eller gennemsnitligt mellem 10.000 – 30.000 kr., siger Jan Schøtt-Petersen.

Digitalisering rummer stor risiko

Private har ved alle andre køb på nettet mulighed for at fortryde, levere varen tilbage og reklamere over fejl og mangler – vel og mærke uden ekstra omkostninger, med det er ikke tilfældet ved digitalt boligkøb.

– Det er for risikabelt,  siger Jan Schøtt-Petersen.