Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Fortsat optur på andelsboligmarkedet

Ikke siden 2008 er andelsboliger blevet solgt så hurtigt, som de bliver nu.

Der er grund til smil på læben hos dem, der overvejer at sælge deres andelsbolig. Nye tal fra Boligsiden.dk viser, at 40 procent af de andelsboliger, der sættes til salg, bliver solgt inden for tre måneder. Over 15 procent sælges endda inden for en måned.

Det er dog stadig et stykke under de tal, der var at finde på andelsboligmarkedet, da der var mest gang i salget. I marts 2008 blev hver tredje andelsbolig solgt allerede inden første måned af udbudsperioden. De nye tal er dog tegn på et forbedret marked, og det tyder på, at disse tal vil stige yderligere.

– Ser man alene på april måned, er det allerede 10 procent af andelsboligerne, der er fjernet fra nettet i løbet af 30 dage. Vi er kun en tredjedel inde i maj, så ret beset burde vi komme ud af måneden med en andel på et godt stykke over 15 procent, der bliver solgt inden for en måned, siger Boligsidens kommunikationschef Birgit Daetz.

Flere boliger til salg

Noget af det interessante og overraskende ved tallene er, at der rent faktisk sættes flere boliger til salg i dag sammenlignet med sidste år. Men selvom der er flere boliger på markedet, så er der altså godt gang i salget indtil videre i år.

– I de sidste måneder af 2008 og 2009 lå andelen af andelsboliger, der var fjernet i løbet af en måned på eller under 10 procent. Og i hele 2009 var der ikke én måned, hvor tallene var så flotte, som de er i år, siger Birgit Daetz.

Står du og overvejer at investere i en andelsbolig, er det altså med at slå til og få købt drømmeboligen, inden andre interesserede købere kommer og snupper den.