Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Forslag om kompensation til andelshavere

Danmarks 200.000 andelshavere er blevet forbigået og bør sidestilles med boligejere i sagen om de fejlagtige ejendomsvurderinger lyder et nyt beslutningsforslag. Blå blok står bag forslaget og ønsker at pålægge regeringen at de inden udgangen af folketingsåret 2013/2014 fremsætter et lovforslag, der giver andelshaverne samme nedslag som boligejerne.

Da Rigsrevisionen i august 2013 kritiserede Skats ejendomsvurderinger for at være fejlagtige mente man i første omgang ikke at andelshavere ville være berørt af de fejlbehæftede ejendomsvurderinger. Nye oplysninger fra Rigsrevisionen har imidlertid påpeget at det der ikke er nogen grund til at antage, at de fejl, som var konstateret i forbindelse med ejendomsvurderingerne for ejerboliger ikke også var gældende for andelsboligsektoren.

Andelshavere bør sidestilles

Rigsrevisionens kritik af vurderingssystemet betød at boligejerne i december 2013 fik et nedslag i grundvurderingen på 2,5 procent frem mod 2016. Dette som en kompensation for de mange fejlvurderinger. Flere politikere mener nu, at andelshaverne skal have lige så stor en kompensation og i starten af april fremsatte Brian Mikkelsen (Konservative), Torsten Schack Pedersen (V) og Dennis Flydtkjær (DF) et forslag om kompensation til andelshavere for de fejlbehæftede ejendomsvurderinger.

Med beslutningsforslaget vil Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti pålægge regeringen at de inden udgangen af folketingsåret 2013/2014 giver et nedslag i grundvurderingerne til andelshaverne, som er af den samme størrelse som ejerboligerne.

Se forslaget på Folketingets hjemmeside

Ingen opbakning fra SF

SF har meldt ud at de ikke kommer til at stemme for beslutningsforslaget. Partiets skatteordfører Lisbeth Bech Poulsen udtaler til Berlingske at andelshaverne ikke kan sammenlignes med boligejerne og en lignende kompensation derfor ikke er rimelig. I stedet ønsker partiet at man venter på, at et ordentlig grundlag til at lavet et nyt system, der ikke vil forsage problemer som disse.

Liberal Alliance har derimod meldt sig på banen og bakker op om lovforslaget.

Læs også om de fejlagtige ejendomsvurderinger i artiklen
“Upræcise ejendomsvurderinger kan også påvirke andelsboligmarkedet”