Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Forslag om afskaffelse af maksimalpriser tilbagetrækkes

I fredags blev et meget omdiskuteret beslutningsforslag om afskaffelse af maksimalpriser på andelsboliger tilbagetrukket. Årsagen skal findes i de beregninger, som Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har fremlagt, hvor prisen på andelsboliger vil stige med 66 procent, hvis maksimalpriser afskaffes.

Beslutningsforslag om at gøre maksimalpriser på andelsboliger frivillige for de enkelte boligforeninger har været meget omdiskuteret. Nye beregninger fra ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter viste at prisen på andelsboliger ville stige med 66 procent, svarende til 10.200 kroner per kvadratmeter.
Louise Schack Elholm, boligordfører hos Venstre, har sammen med Konservatives boligordfører, Charlotte Dyremose fremsat lovforslaget. Til andelsportal.dk fortæller Louise Schack Elholm:

Der var blevet skabt en usikkerhed om forslaget på baggrund af regeringens skræmmekampagne, der på ingen måde holder vand med tallene, og vi er derfor ikke interesserede i at bidrage til utryghed blandt befolkningen.

Sorte penge skal stadig afskaffes

Venstre ønsker dog stadig at finde en løsning, der kan gøre andelsboligmarkedet mere overskueligt og samtidig bekæmpe problemer med sorte penge på et overophedet boligmarked:

Det er vigtigt for Venstre at almindelige mennesker også i fremtiden har råd til at bo i andelsboliger, i lige så høj grad som i dag. Så hvis forslaget skal tages op igen skal dette sikres. Problemerne med sorte penge, må man for nu, forsøge at løse på andre måder.

Forslaget om mulig afskaffelse af maksimalpriserne var oprindeligt blevet stillet af både Konservative, og Venstre og havde været i første behandling. Fredag aften blev det dog tilbagetrukket, da Venstre og Konservative bad om, at forslaget ikke blev sendt i 2. behandling.