Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Forbrugsfest også hos andelshavere

Det er ikke kun ejerboligejere, som bruger rigtig mange penge på deres bolig. Andelshaverne kan bestemt også være med. Det viser en undersøgelse fra Andelsportal.dk, som har analyseret andelshavernes låne- og forbrugsmønster efter de fra 1. februar sidste år har haft mulighed for at låne med pant i andelen.

Ifølge undersøgelsen, som er foretaget blandt brugerne af portalen, har næsten hver anden lånt penge i banken med pant i andelen. Hele 44 % har inden for det sidste år holdt lånefest i de opsparede friværdier. Ifølge Andelsbogen, som administreres af Retten ved Århus, er der taget pant for over kr. 11 milliarder det første år, hvor det har været muligt at låne penge i banken.

Pengene bruges på andelen

De lånte penge bliver ikke kun brugt på dyre rødvine og udlandsrejser. Faktisk går rigtig mange af pengene tilbage til andelslejligheden i form af vedligeholdelse og istandsættelser. Undersøgelsen viser at 58 % af låntagerne bruger pengene på at istandsætte deres lejlighed med nyt badeværelse, køkken eller generel istandsættelse.

De resterende lån med pant i andelen bliver brugt til at betale gammel gæld (21%), køb af ny bil (10%) og almindelig forbrug (11%).