Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Flere foreninger i fare i 2011

Det er svært at spå om fremtiden. Alligevel forudser flere eksperter, at 2011 bliver endnu et hårdt år for andelsboligmarkedet. Flere foreninger kan risikere at komme i så voldsomt økonomisk uføre, at de må give op.

Fra 2005 til 2008 var boligmarkedet én lang succeshistorie. I den periode blev der stiftet 16.245 nye andelsboliger, og de nye andelshavere følte, at de nu var blevet en del af den historiske optur på boligmarkedet.

Men nu har virkeligheden ændret sig. Boligmarkedets nedtur har i særdeleshed ramt mange af de nystiftede andelsboligforeninger, og flere bevæger sig på randen af konkurs.

Især de foreninger, der har trappelån med renteswap, er i problemer, og de skal ikke forvente, at tiderne bliver lysere i 2011. For de hårdest ramte andelsboligforeninger kan det ende i konkurser.

– Det er der bestemt en mulighed for, for der er ikke noget, der tyder på, at problemerne på andelsboligmarkedet vil lette næste år, vurderer Curt Liliegreen, der er sekretariatschef for Boligøkonomisk Videnscenter.

Tilbage til lejeboliger

Flere af de andelsboligforeninger, der blev stiftet i perioden fra 2005 til 2008, var oprindeligt foreninger med lejeboliger. De skiftede så til andelsboliger, fordi beboerne kunne ane en økonomisk gevinst ved skiftet, men de hårde tider for de nyere foreninger kan betyde, at nogle af dem må skifte tilbage til at være lejeboliger igen.

– Der vil være en række foreninger, der får problemer i 2011, og jeg tror, at vi vil opleve nogle, som kaster håndklædet i ringen og går tilbage til at være lejeboliger, vurderer Torben Christensen, der er direktør for Ejendomsforeningen Danmark.

Han understreger dog, at det langt fra er alle andelshavere i de nyere andelsboligforeninger, der skal være bange for konkurser i det nye år.

– Det bliver ikke hundredvis af foreninger, der går tilbage til leje, men mit gæt er, at de vil kunne tælles på to hænder, siger Torben Christensen til Andelsbolig Nyt.

Nyttige links

Debat

Deltag i debatten om løn til bestyrelsesmedlemmer, konkurser, trapelån eller andet på vores nye debatforum

Facebook

Hold dig opdateret på regler, information og nyheder om andelsboliger. Tilmeld dig Facebook-gruppen Os der bor i andelsbolig

Twitter

Følg Andelsportal.dk på Twitter på Twitter.com/andelsportal