Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Flere beskæftigede i byggeriet

Flere nye parcelhuse har skabt flere arbejdspladser i byggeriet. Dansk Byggeri afviser risiko for mangel på arbejdskraft.

I andet kvartal 2004 var der 400 flere beskæftigede i bygge- og anlægsvirksomheder end i samme periode i fjor. Det viser en opgørelse fra Danmarks statistik på baggrund af tal fra ATP. Ifølge brancheorganisationen Dansk Byggeri er det især fremgang i det private boligbyggeri og i de private renoveringsarbejder, som har krævet flere byggefolk i arbejde.

“Byggeaktiviteten stiger som følge af fremgang i det private parcelhusbyggeri, hvor efterspørgslen stiger på grund af den positive udvikling i indkomsterne og de gunstige finansieringsvilkår. Af samme årsag er der også opgang i de private renoverings-arbejder. Erhvervsbyggeriet ligger derimod på et lavt niveau, og aktiviteten ved anlægsvirksomhed er vigende,” siger specialkonsulent i Dansk Byggeri, cand. polit. Finn Bo Frandsen.

Trods den store stigning, er dansk byggeri ikke bange for flaskehalse – det vil sige mere arbejde, end der er folk til.

For to år siden var der nemlig endnu flere i arbejde end i dag.

“Selv om beskæftigelsen stiger, er der ingen risiko for flaskehalse. I 2. kvartal 2004 var der 5.300 færre lønmodtagere i arbejde end i 2. kvartal for to år siden, og lønudviklingen er svag,” siger han.

Samtidig viser tallene, at virksomhederne generelt er begyndt at ansætte nye medarbejdere. På tre måneder er beskæftigelsen vokset med 8700 personer, hvoraf den private sektor har tegnet sig for de 8100 job.

Kilde: Jyllands-Posten