Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Finansieringsmuligheder, når I skal renovere i andelsboligforeningen

Står din andelsboligforening over for en renovering eller vedligeholdelse af foreningen, så kan det være en god idé at skabe sig et overblik over, hvad man skal være opmærksom på ved finansiering af jeres projekt. Erhvervsrådgiver i Nordea, Lasse Andersen, giver gode råd og andelsboligforeningen svar på, hvad I skal være opmærksomme på, så i finansielt er klar til at renovere.

Foreningens eksisterende lån

Når en bestyrelse henvender sig til os i Nordea med henblik på at låne penge til renovering- eller vedligeholdelsesarbejde på foreningens ejendom, er vores udgangspunkt, at vi bruger lidt tid på at gennemgå foreningens eksisterende lån. Der er mange scenarier, hvor en omlægning af foreningens eksisterende lån kan give plads og være med til at betale låneydelsen på et nyt lån til finansieringen af renoveringsarbejdet. Det kan f.eks. være ved at omlægge til et lån med en lavere rente eller forlænge løbetiden på de eksisterende lån.

Valg af lån

Det er bestyrelsen og foreningens egen renteforventning og risikovillighed, der er afgørende for, hvilket lån foreningen skal optage til finansiering af renoverings- og vedligeholdelsesarbejdet. Hvis foreningen ønsker en fast rente og afdrag i 30 år, ligger renten i øjeblikket på 3,00%. Hvis foreningen er mere risikovillig og tror på, at renterne forbliver på et lavt niveau, så kan et F5 lån med afdrag over 30 år til en rente på ca. 0,80 % p.a, være en billigere måde at få finansieret f.eks. en tagrenovering eller en vinduesudskiftning.

Få det hele med

Renten er ikke længere rekord lav, men den ligger fortsat på et meget lavt niveau. Derfor vil jeg anbefale, at de andelsboligforeninger, der står med større vedligeholdelsesprojekter inden for de kommende år, overvejer muligheden for at rykke projekterne et par år frem. I det nuværende rentemarked kan andelsboligforeningerne opnå en lav rente på deres finansiering, som de principielt kan have glæde af i 30 år. Hvis foreningen venter, kan situationen være anderledes, og finansieringen af projektet som helhed bliver dyrere.

Det koster ikke noget at få en beregning af projektet

Hvis du står over for et renoverings- eller vedligholdelsesprojekt og gerne vil have hjælp til at beregne på både mulighed for omlægning af lån, eller hvad et nyt lån vil koste, så kan I via Andelsportal.dk sende jeres projekt ind og få regnet på, hvad det vil koste foreningen og den enkelte andelshaver at iværksætte.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *