Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Få rentefradrag af foreningens realkreditlån

Da andelsboligforeninger ikke betaler ejendomsværdibeskatning kan foreningen heller ikke fratrække renteudgifterne i foreningens regnskab. Men den enkelte andelshaver får rentefradraget alligevel. Det kan dog kun lade sig gøre i foreninger med særlige økonomiske vilkår. I praksis skal foreningens medlemmer indfri realkreditlånet og optage individuelle banklån i stedet, hvor renterne er fradragsberettigede.

Generelle betragtninger omkring lån til andelshavere 

Renterne på andelshaverens lån i banker er fradragsberettigede og andelshaverens renteudgifter giver andelshaveren en negativ nettokapitalindkomst. Den bevirker, at andelshaverens eventuelle renteindtægter “kun” beskattes med ca. 33 % i stedet for ca. 59 %, så længe der er negativ nettokapitalindskomst at modregne i.   

Andelsportal.dk har talt med Amagerbanken, som eksempelvis AndelsBoligKredit, der er en kassekredit, og hvor man kun betaler rente af nettotrækket. Kreditten bliver så lav som muligt ved at bl.a. løn indgår på samme konto. Renten på kassekreditten i Amagerbanken er p.t. ca. 6,64 %, som kan være afhængig af pantet i andelsbogen og kundens økonomi i øvrigt.