Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Enhedslisten vil beskatte andelshavere

Det fremadstormende venstrefløjsparti Enhedslisten åbner nu for at beskatte andelshavere, som opnår en økonomisk gevinst ved salg af deres andelsbolig.

Ved folketingsvalget den 15. september opnåede Enhedslisten sit bedste valgresultat i partiets historie. Johanne Schmidt-Nielsen stormede ind i folketinget sammen med 11 andre mandater, og sikrede sig en åben mulighed for at få markant indflydelse på dansk politik.

Få dage efter valget åbner partiet op for at beskatte boligejere, herunder andelshaverne. Konkret vil Enhedslisten beskatte en mulig økonomisk gevinst ved salg af en andelsbolig, hvis man som sælger enten forlader boligmarkedet eller bruger gevinsten på forbrug.

Det er ikke rimeligt

Hvis man scorer en økonomisk gevinst på en andelsbolig, skal gevinsten værdibeskattes efter indkomstskatten. Vi mener ikke, at det er rimeligt at man som sælger beholder hele gevinsten, fordi man ikke selv har tjent gevinsten, da stigningen er sket på grund af en samfundsudvikling. Beskatningen gælder i øvrigt også ejerboligmarkedet, hvor især dem nord for København har tjent flere penge, mens de sov, end når de gik på arbejde, siger Enhedslistens boligordfører Frank Aaen til Andelsportal.dk.

Da værdibeskatningen vil blive fastsat efter indkomstbeskatningen kan en gevinst blive beskattet fra omkring 40 procent og op til ca. 60 procent. Frank Aaen kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvornår forslaget kan træde i kraft. I første omgang ønsker partiet at få nedsat en boligskattekommission, der skal se nærmere på det komplicerede boligmarked.