Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Energioptimering af din andelsboligforening

Kan din andelsboligforening sænke varme- og elregningen? Det er der en stor chance for, og her er lavenergivinduer og solceller vejen at gå. To støre investeringer, men også to investeringer, der kan skabe yderligere luft i foreningens økonomi.

Mange andelsboligforeninger er bygget i begyndelsen af 1900-tallet, hvor man ikke havde så stort et fokus på at energibespare, som tilfældet er i dag. Det betyder, at en række foreninger med fordel kan kaste sig over energirenoveringer af foreningens ejendom.

Markant besparelse

Og her er vinduer en af de mest effektive løsninger til at sænke varmeregningen. Med nye lavenergivinduer med to lag er det muligt at opnå en varmebesparelse på omkring 40 procent sammenlignet med varmeudslippet med ældre vinduer.

Derfor er det klogt at skifte de gamle vinduer ud med nye lavenergiruder. Energiglasset gør, at de holder bedre på varmen. Lavenergiruderne holder på varmen inde i ejendommen til forskel fra traditionelle termoruder, der lader en del af stuevarmen slippe ud i det fri.

Lavenergiruder koster mere end gammeldags termoruder – men som tommelfingerregel har de tjent sig selv ind på tre år.

Solceller på taget

Udover vinduerne er der penge at hente, hvis man som forening installerer solceller på taget. Flere og flere foreninger har kastet sig over dette projekt, blandt andet fordi der er en stor besparelse at hente.

Selv om solceller er en betydelig investering for mange boligforeninger, er udgiften tjent ind inden for få år, typisk ti år. Herefter er det rent overskud, og det kan medvirke til, at boligafgiften og andre udgifter til foreningen kan falde, fordi elregningen vil blive sænket markant. Derudover forventes det, at elpriserne vil fortsætte med at stige, hvilket gør et solcelleanlæg til en endnu mere attraktiv investering.

Samtidig kan boliger i en forening med solceller være mere attraktive at skulle sælge, fordi elregningen er lav.

Elafgiftsloven tillader, at hver enhed i foreningen må installere et solcelleanlæg på 6 kWp. For en boligforening med ti lejligheder betyder det, at der må installeres et solcelleanlæg på 60 kWp.

Din forening kan gratis indsende din opgave via Andelsportal.dk, hvorefter I modtager tre uforpligtende tilbud på opgaven.