Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

El-besparelser før bredbånd


Mere end 30 af landets regionale elselskaber er i øjeblikket i fuld gang med milliardinvesteringer i udrulning af fiberforbindelser for at kunne tilbyde elkunderne lynhurtige internetforbindelser. Men inden selskaberne kommer for godt i gang med bredbåndseventyret, bør de kaste sig over investeringerne i miljørigtig energi og el-besparende tiltag. Det mener socialdemokratiets energiordfører Torben Hansen.

»Jeg håber meget at de kaster sig over projekterne med eksempelvis fjernaflæste elmålere først og derefter energibesparelser inden de giver sig i kast med bredbåndsprojekterne,« siger Torben Hansen.

»I den nye energiplan, som vi vedtog i Folketinget i juni, er der opstillet en række mål for energibesparelser, som ganske enkelt kun kan lade sig gøre med investeringer i energirigtige løsninger,« siger Torben Hansen.

Når først de energirigtige investeringer er gennemført kan han ikke se det store problem i at elselskaberne investerer i bredbånd.

»Så længe jeg som elkunde via elregningen ikke kommer til at betale for fejlslagne bredbåndseventyrer, så ser jeg ikke noget problem,« fastslår Torben Hansen, der dog erkender at nogen i sidste ende skal betale regningen, hvis projekterne slår fejl.

»Det er klart, at der i sidste ende er en risiko for at regningen havner hos elkunderne,« erkender Torben Hansen.

Både aktieanalytikere og teleeksperter har advaret om at elselskabernes fiberbredbånd risikerer at få teknologisk baghjul af nye teknologier som blomstrer op, som eksempelvis Wi-Max. Men det tager Torben Hansen dog med sindsro.

»Jeg satser på at de har lavet nogle ikke overoptimistiske budgetter, der tager højde for den teknologiske udvikling,« siger Torben Hansen.