Ekstraordinær generalforsamling i Grøndalsvænge førte ikke til forlig
Fremtiden for Andelsboligforeningen Grøndalsvænge i København er stadig uvis efter en ekstraordinær generalforsamling, der blev afholdt i går aftes. Her skulle det besluttes, om man ville stemme for kommunens forligsforslag, men man valgte at udskyde beslutningen til nytår. Retssager mellem købere og sælgere af boliger i foreningen nærmer sig.
100 år gammel servitut
Andelsboligforeningen Grøndalsvænge i København befinder sig i øjeblikket i en kritisk situation. Grundet en servitut fra 1915, der bestemmer, at ingen andelshavere i Grøndalsvænge må få fortjeneste gennem salg af andelsboliger, risikerer de nuværende andelshavere, at værdien på deres boliger falder med i snit en million kroner.
Kommunens forligsforslag ikke godt nok
Et af den ekstraordinære generalforsamlings vigtigste punkter var, at der skulle tages stilling til om Grøndalsvænge skulle acceptere kommunens forligsforslag. Politiken skriver , at forligsforslaget i korte træk går ud på, at de andelshavere, der har købt bolig i Grøndalsvænge mellem 2004 og 2014, får lov til at sælge andelen videre til samme pris, som de selv har givet. Ifølge Berlingske Tidende mener mange af beboerne, at forliget er uacceptabelt. De mener ikke, at det er realistisk at finde købere, der vil betale overpris for en andel, som har tabt så meget værdi.
Under generalforsamlingen krævede det, at mindst 2 ud af 3 andelshavere skulle stemme ja til kommunens forligsforslag, før det kunne vedtages. Men da der hersker generel utilfredshed med forligsudspillet i foreningen, blev det i stedet valgt at udskyde beslutningen. Foreningen har nu cirka 4 måneder til at tage beslutningen, da kommunens udløbsfrist for forligsforslaget går til nytår.
>>Læs også “Beboere i Grøndalsvænge afventer politisk indgreb”