Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Eksperter forudser stigning i salg af andelsboliger

Nu tyder det på, at der er ved at komme gang i salget af andelsboliger.

Det er efterhånden lang tid siden, at boligmarkedet toppede. Nu skylder mange andelshavere flere penge væk, end deres lejlighed er værd, og endnu flere har rigtig svært ved at få solgt deres bolig. Men det lysner forude. Nu er det nemlig for alvor ved at blive forår for det i så lang tid trængte marked for andelsboliger.

– Jeg tror på, at der kommer gang i salget af andelsboliger nu. Der er flere ting, der taler for det, men en af årsagerne er, at ejerlejlighederne stiger og derfor skal andelslejlighederne følge med. På den måde er tiden inde til at gøre nogle virkelig gode køb, siger Klaus Folmann, der er erhvervsrådgiver i Amagerbanken, til Andelsportal.dk.

Nemmere at sælge

Klaus Folmann påpeger, at en andelsbolig som udgangspunkt bør ligge på en pris, der svarer til 60-70 procent af en tilsvarende ejerbolig, og det gør de ikke i øjeblikket.

– Derfor skal andelsmarkedet i gang, og det kan vi også mærke, at det er ved at komme. Vi har nogle foreninger, der har haft meget svært ved at sælge deres lejligheder, men nu begynder der at ske noget, så det ser positivt ud, siger Klaus Folmann fra Amagerbanken.

I Andelsbutikken, der er en ejendomsmægler med fokus på andelsboliger, nikker de genkendende til Klaus Folmanns spådomme.

– Der plejer traditionelt at være lidt mere gang i handlen op til sommeren, og vi forventer da også, at der kommer fuld knald på i de næste par måneder, siger Martin Østengaard, der er indehaver af Andelsbutikken.

Bankerne holder igen med lån

De mærker dog til et økonomisk problem, der holder nogle af de potentielle købere fra at investere i en andelsbolig.

– Der er rigtig mange købere i markedet, og det er som om, at de er klar nu efter finanskrisen. Vi mærker bare, at bankerne er rimelig tilbageholdende med långivningen, selvom det er meget forskelligt fra bank til bank, siger Martin Østengaard til Andelsportal.dk.