Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Ejendomsmæglerne vil afskaffe maksimalpriserne

Formand for Dansk Ejendomsmæglerforening, Steen Winther-Petersen, skriver i Berlingske, at politikerne burde afskaffe prismaksimeringsreglerne for andelsboliger, da de ikke tjener nogen form for forbrugerbeskyttelse længere.

I et længere indlæg på Berlingske.dk skriver formand for Dansk Ejendomsmæglerforening, Steen Winther-Petersen, at den offentlige ejendomsvurdering ikke giver et retvisende billede af andelsboligmarkedet.

Han skriver blandt andet, at det er paradoksalt, at på grund af manglende handler med boligudlejningsejendomme i hovedstadsområdet, så er priserne på andelsboliger i København ikke faldet. 

– Maksimalpriserne er dermed i praksis med til at holde liv i et uigennemsigtigt andelsboligmarked og deraf følgende manglende forbrugerbeskyttelse. Det kan så til overflod bemærkes, at værdien af det enkelte andelsbevis indirekte knytter an til en værdiansættelse af en erhvervsejendom, nemlig en boligudlejningsejendom, der kan være underlagt helt andre prismekanismer end dem, der gør sig gældende på det individuelle boligmarked, skriver han.

Han mener maksimalpriserne dermed i praksis er med til at holde liv i et uigennemsigtigt andelsboligmarked og deraf følgende manglende forbrugerbeskyttelse. Længere nede i indlægget skriver han:

Enkel Løsning

– Set fra min stol er problematikken relativt let at løse. Politikerne burde afskaffe prismaksimeringsreglerne for andelsboliger, da de ikke tjener nogen som helst form for forbrugerbeskyttelse længere. I parentes bemærket er Danmark det eneste land i verden, der opererer med prismaksimering i forbindelse med boligfællesskaber, der jo kendes både i Sverige, Tyskland og USA. Det er dog tankevækkende.

Du kan læse hele indlægget på Berlingske.dk.