Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Bredbånd gennem el-stikket

Dit bredbånd sidder allerede i væggen

Som nævnt i vores Nyhedsbrev Maj I har vores kunde Holbech El fået agentur på et nyt kablingssystem de kalder PowerNet. Systemet giver nye og ældre andelsforeningsejendomme mulighed for at få bredbånd uden at skulle trække kabler i ejendommen. Det nye system fra PowerNet bygger på en teknologi, der anvender det eksisterende el-ledningsnet i bygningen til bredbånd. Det betyder, at alle stikkontakter i andelsboligforeningens ejendom bliver til et netværksudtag, men kan naturligvis stadig anvendes som traditionel stikkontakt.

Systemet er meget fleksibelt, da der ikke trækkes ledninger rundt i ejendommen, og derfor behøver hele andelsforeningen heller ikke at være med fra starten. De som ønsker at få bredbånd eller bare skifte leverandør til et billigere alternativ, kan tilmelde sig og de andre har mulighed for at koble sig til systemet efterfølgende, når de får behov for hurtig og billig internet.

Direktør Thomas Holbech forklarer: Fordelene er mange. Men det vigtigste er nok, at der ikke skal trækkes nye kabler eller sættes stik op. Derfor går installationen hurtigt og uden besvær, og selvfølgelig bliver vi så også billigere. Faktisk kan systemet komme op og køre i løbet af få timer forudsat at der er adgang til en ADSL linie fra gaden.

Da PowerNet udelukkende benytter de eksisterende elkabler, kan en gruppe beboere i f.eks. en andelsboligforening altså slå sig sammen og få bredbånd, selvom der ikke er flertal i generalforsamlingen for at installere internetadgang i hele foreningen.

Vi tror på, at det her er den helt rigtige løsning til etageejendomme, som vil have bredbånd uden besvær, ombygninger og høje installationsomkostninger, siger direktør Thomas Holbech om systemet, der som udgangspunkt giver op til 2048/512 Kbit/s i den enkelte lejlighed.

Internetadgang gennem elnettet har længe været på eksperimentalstadiet. Nu er systemet blevet voksent. PowerNet er blevet forhandlere af et Amerikansk samt et Svensk produkt, der har udviklet systemer med grundhastigheder på henholdsvis 14 MBit og 200 MBit. I modsætning til andre systemer udnytter PowerNet alle 3 faser i elnettet. Det gør forskellen. Læg dertil at vi på grund af vores baggrund som elinstallatører har masser af erfaring med stærkstrøm, så du får en pakke, der virker, uddyber Thomas Holbech.

Pris og installationseksempel

2 MBit Løsning

Internet på op til 2 Mbit/128 Kbit for kun kr. 100,- om måneden.

Med en 2 Mbit løsning fra PowerNet i din boligejendom, får du en Internetforbindelse med fri trafik på op til 2 Mbit for kr. 100,- om måneden

Oprettelse koster kr. 1599,- og bindingsperioden er på 6 måneder.

Det kræver dog at der er minimum 25 der tilslutter sig en PowerNet forbindelse i din ejendom, før PowerNet installerer løsningen.

PowerNet bygger på dele princippet. Dette betyder at man ofte har langt højere hastigheder end tilsvarende forbindelser. Dette skyldes at, samtidighedsfaktoren for at alle bruger nettet lige meget på samme tid, er meget lav. Såfremt boligforeningen består af flere bygninger som skal tilsluttes med signalet, kan der påløbe ekstraomkostninger til gravearbejde.

Med Powernet sparer du efter to år op til kr. 4137,- sammenlignet med den næstbilligste udbyder

Kontakt PowerNet på Telefon 70 22 32 35 eller powernet.dk for mere information og billedmateriale.