Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Branche i krig mod bygge-sjusk

Mens håndværkernes kassevogne i øjeblikket nærmest holder i kø på villavejene, strammer branchens egen organisation nu alvorligt på sine kvalitetskrav. Dansk Byggeri er så træt af elendigt arbejde, at den har erklæret krig mod elendige og udygtige håndværkere blandt sine godt 6.000 medlemmer inden for især tømrer- og murerbranchen. Andelsportal.dk har af samme årsag indledt en dialog med Danske Byggeri, for at få nogle faste retningslinier på området.

Arbejdsgiverorgansiationen Dansk Byggeri er så træt af elendigt arbejde, at den har erklæret krig mod elendige og udygtige håndværkere blandt sine godt 6.000 medlemmer inden for især tømrer- og murerbranchen.

Håndværkere, der bliver indklaget for Byggeriets Ankenævn på grund af dårligt udført arbejde, risikerer efterfølgende at blive udtaget til stikprøvekontroller, som de selv skal betale for. Er arbejdet fortsat dårligt udført, kan virksomhederne i værste fald blive smidt ud af brancheorgansiationen og dermed af garantiordningen BYG Garanti, som langt de fleste forbrugere nu stiller krav om.

10 slap ikke gennem nåleøje

Samtidig har organisationen strammet sine kriterier for optagelse så meget, at ikke færre end 10 virksomheder i sidste uge ikke slap gennem nåleøjet. Ved samme lejlighed blev en virksomhed ekskluderet for ikke at have overholdt sine aftaler med kunder.
Vi vil ikke mere finde os i at have et dårligt ry blandt forbrugerne, fastslår adm. direktør Jens Klarskov, Dansk Byggeri. Hvor vi tidligere havde den generelle opfattelse, at alle ansøgere principielt skulle være medlemmer, er vi nu blevet betydeligt mere selektive. Vores medlemskreds skal have et skær af elite over sig. Vi agter at gå forrest i oprydningen i byggebrancherne. Har en håndværker et dårligt ry i sit lokale område på grund af ringe arbejde, så nægtes han fremover optagelse, siger Jens Klarskov.

Kilde: Jyllands-Posten