Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Boye får løn som formand

De fleste andelsboligforeninger kender problemet. Flere medlemmer i den eksisterende bestyrelse vil stoppe, men ingen nye vil træde til. En af løsningerne kan være at betale løn til sine bestyrelsesmedlemmer.

Boye Jensen tjener 2200 kroner om måneden på at være formand i sin andelsboligforening. Med 116 andele er der dog også meget at se til, og Boye Jensen vurderer, at han bruger 1-2 timer hver eneste dag på sit virke som formand. Derfor ender timelønnen da også på et niveau, der gør, at han ikke er formand for pengenes skyld.

– For at gå ind i en bestyrelse skal man først og fremmest have lyst til det, for selvom man får betaling, så bliver det aldrig rigtig mange penge i forhold til det arbejde, der skal udføres, siger Boye Jensen, der er formand for A/B Venneminde, til Andelsbolig Nyt.

Annoncerer ikke med det

A/B Venneminde, der ligger på Østerbro i København, har dog ikke lettere ved at finde bestyrelsesmedlemmer end så mange andre foreninger. De bruger nemlig ikke lønnen som et middel til at få andelshaverne ind i bestyrelsen.

– Vi annoncerer ikke så meget med det, for man skal kun gå med i bestyrelsen, hvis man er klar til at yde et stykke arbejde og har nogle kompetencer, man kan bruge i bestyrelsesarbejdet, siger Boye Jensen.

A/B Venneminde betaler 26.400 kroner årligt til deres formand. De øvrige seks medlemmer i bestyrelsen modtager 3300 kroner om året, så foreningens samlede udgift til bestyrelsen er på 46.200 kroner. Det svarer til, at hver enkel andelshaver betaler 33 kroner om måneden til deres bestyrelse.

Hvordan gør I i jeres forening?

Får I løn, spiser bestyrelsen en årlig middag eller er der ingen goder?

Læs hvad andre gør og deltag selv i debatten i vores debatforum