Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Boligforeninger slipper ikke for momsen

Indehaverne af andels- og ejerlejligheder kan godt skyde en hvid pind efter en ekstra momsfritagelse de næste år. Skatteministeren vil lukke hullet i loven.

Venstres skatteminister Troels Lund Poulsen vil forhindre ejer- og andelsboligforeninger i at få mulighed for at få momsfritagelse for deres udgifter til ejendomsadministration.

Flere administratorselskaber har ellers sendt breve ud til foreningernes bestyrelser, hvor de gør opmærksom på, at de nye momsregler kan omgås. Den historie har cirkuleret i medierne og på vores debatforum de seneste dage.

– Efter Politikens omtale har SKAT revurderet sagen og mener nu, at det godt kan lade sig gøre at lukke momshullet. Jeg vil snarest fremsætte et ændringsforslag til loven, der lukker hullet, siger Troels Lund Poulsen i en mail til tjek.dk.

Skulle slippe for momsen ved at betale forud

Hullet bestod i, at foreningerne kunne indbetalte honoraret til administrationsselskabet forud, og dermed inden de nye momsregler træder i kraft ved årsskiftet. På den måde kunne de slippe for at betale moms af beløbet.

Det ville typisk give hver enkelt lejlighed en besparelse på udgiften på 400 til 500 kroner per år i sparet moms.

ArtiklerLæs også artiklen om, at mange andelsforeninger skal have momspenge retur

DebatDeltag i diskussionerne om andelsboligmarkedet i Andelsportal.dks debatforum.

FacebookVind 3000 kroner til dine julegaver på Facebook-siden ‘Os der bor i andelsbolig’.