Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Boligforeninger klar til at investere i 2011

Renten er historisk lav, og mange boligforeninger står overfor nødvendige renoveringer. Derfor peger alt på, at antallet af byggeopgaver i boligforeninger vil stige i 2011 i forhold til niveauet her i 2010.

Flere boligforeninger har holdt igen i indeværende år, men blandt andet på grund af praktisk nødvendighed og den lave rente, så planlægger flere foreninger at sætte byggearbejder i gang i 2011.

– Vi har ikke haft de helt store byggeprojekter fra vores vedligeholdelsesplan her i 2010, men vi har dog haft nogle svampesager i nogle kælderrum. Alt tyder dog på, at vi skal sætte nogle store projekter i gang i 2011, når vi formentlig skal have kigget på både vinduer, facade og tag på samme tid, siger Nicolai Ryding, der er formand i en andelsboligforening på Østerbro i København.

Udnytter de gode forhold

Det kan man også på mærke på hjemmesiden Andelsportal.dk. Her kan andelsboligforeninger indsende byggeopgaver, og hjemmesiden formidler så kontakt til et landsdækkende netværk af håndværkere, rådgivere og administratorer.

– Vi kan sagtens mærke, at mange boligforeninger har holdt lidt igen. Men meldingen fra både foreninger og leverandører er, at man vil prøve at udnytte de fordelagtige prisforhold, der er på markedet lige nu, siger Martin Borgstrøm, der er direktør for Andelsportal.dk.

Administratorer bakker op

Hos administrationsselskabet Datea, der administrerer cirka 800 boligforeninger, ser de også positivt på det kommende år.

– Vi forventer, at der kommer mange større byggesager næste år, fordi renten er så lav, at foreningerne kan optage et billigt lån til udgiften, siger Anette Dyhl, der er afdelingsdirektør i Dateas afdeling for foreningsejendomme.

Datea fornemmer, at flere foreninger enten er nødsaget til at gennemføre deres renoveringer, eller simpelthen vælger at gøre det i 2011 på grund af de fordelagtige økonomiske forhold.

Nyttige links
Debat
Deltag i debatten om smiley-ordninger, konkurser, trappelån eller andet på vores nye debatforum

Facebook
Hold dig opdateret på regler, information og nyheder om andelsboliger. Tilmeld dig Facebook-gruppen Os der bor i andelsbolig

Twitter
Følg Andelsportal.dk på Twitter på Twitter.com/andelsportal