Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Boligfesten ebber ud


Boligpriserne vil også stige i de næste måneder, men kan allerede i 2006 begynde at flade ud eller falde, spår Sydbank. Boligpriserne er ikke høje sammenlignet med udlandet og prisernes himmelflugt fortsætter da også i de næste måneder. Men fra 2006 begynder billedet at se mere broget ud, og deciderede prisfald kan blive resultatet, vurderer Sydbank i en ny analyse om det danske boligmarked.

Hverken den lave boligrente eller de økonomisk positive konjunkturer vil dog ændre sig dramatisk i de kommende måneder, og derfor er der intet til hinder for en fortsat opdrift i boligpriserne resten af året.

Men tidsperspektivet er for boliginvesteringer og lån til bolig normalt længere, og udvides horisonten til mere end 1-2 år er udsigterne mere usikre og knapt så lyse, hedder det i Sydbank-analysen.

De seneste 11 år er boligpriserne herhjemme mere end fordoblet, uden at lønninger eller byggeomkostninger har kunnet følge med. I det lange historiske perspektiv har udviklingen i byggeomkostningerne altid fulgt stigningerne i boligpriserne. Men sådan ser det langtfra ud i øjeblikket.

Advarselslamper blinker

På kort sigt er der ingen fare på færde. Men strukturelt er det kritisk, at vi fra et meget højt prisniveau de seneste fire kvartaler har set en yderligere acceleration af boligpriserne. Det får advarselslamperne til at blinke og er et klassisk tegn på, at boligpriserne måske er ved at nå toppen. Priserne kan heller ikke blive ved med at stige med samme hastighed i en uendelighed, siger Jacob Graven, cheføkonom i Sydbank.

Kilde: Jyllands-Posten