Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Begge fløje er klar til politisk indsats mod sorte penge i andelsbolighandler

Prisstigninger på boligmarkedet har resulteret i en stor efterspørgsel på andelsboliger og dermed også et stigende antal andelsbolighandler med penge under bordet. Nu er både Venstre og Socialdemokratiet klar til at kigge andelsboligloven efter i sømmene for at se, om der kan findes en løsning.

Politiske partier vil gå andelsboligloven efter i sømmene

Den store efterspørgsel på andelsboliger medfører desværre også, at penge under bordet bliver en del af mange andelsbolighandler. Det vil politikerne gerne lave om på, og Socialdemokratiets forbrugerordfører, Karin Gaarsted, har annonceret, at hun efter sommerferien vil tage initiativ til at samle forskellige parter til at kigge på andelsboligloven igen. Til Berlingske Business udtaler hun ”Jeg synes, det er foruroligende, at for eksempel et ungt par skal have penge med ved siden af det, man skal give for en bolig. Men jeg er ikke sikker på, at vi kan forhindre det med de midler vi har i dag. Jeg vil gerne være med til at samle de parter, der har indsigt og interesse i dette og måske lave en høring, så vi kan finde ud af, hvad der er op og ned”.

Tidligere på året fremsatte Venstre og Konservative et lovforslag, der blandt andet indebar en afskaffelse af maksimalpriserne. Lovforslaget blev tilbagetrukket på baggrund af nogle beregninger af hvilke prisstigninger en afskaffelse ville medføre. Venstre ønsker dog stadig at se på de dele af forslaget, der skal bidrage til et mere gennemsigtigt andelsboligmarked ved at forenkle andelsboligloven. Og derfor er de klar til at mødes med blandt andet Socialdemokratiet efter sommerferien for at se nærmere på mulighederne for en lovændring.

Liberal Alliance mener stadigvæk at en afskaffelse af maksimalpriserne er den bedste løsning på problematikken med penge under bordet.